Klaus Iohannis: "Ziua Românilor de Pretutindeni are o importantă dimensiune emoţională"

103
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Ziua Românilor de Pretutindeni este un moment special şi are o importantă dimensiune emoţională, spirituală şi culturală, afirmă preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis duminică, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că România are o diasporă numeroasă, care poate reprezenta forţa capabilă să promoveze valorile şi spiritualitatea românească într-o Europă în continuă transformare.

„An de an, în ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Este un moment special, în care simţim că suntem mai aproape unii de alţii şi, fie că ne aflăm în ţară sau peste hotare, ne reafirmăm identitatea naţională şi ataşamentul faţă de România. Avem o diasporă numeroasă, care poate reprezenta forţa capabilă să promoveze valorile şi spiritualitatea noastră într-o Europă în continuă transformare. În acelaşi timp, autorităţile române au responsabilitatea de a-şi asuma o viziune pe termen lung şi de a identifica oportunităţile care nu sunt încă suficient valorificate, astfel încât să-i determine pe cei plecaţi să se reîntoarcă acasă”, afirmă preşedintele României.

Potrivit acestuia, o economie stabilă, stimularea investiţiilor, accesarea fondurilor europene şi direcţionarea lor către proiecte strategice contribuie la dezvoltarea României şi, implicit, la crearea de noi locuri de muncă atractive pentru cei care şi-ar dori să revină şi care ar fi încurajaţi de creşterea nivelului de trai şi de perspectiva unui viitor mai bun în ţara natală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8546 secunde