Klaus Iohannis: "Valorile democratice, spaţiul civic, libertatea presei, supuse presiunii pe continentul european"

16281
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la Summitul şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Consiliului Europei, a declarat că valorile democratice sunt supuse presiunii pe continentul european, motiv pentru care este mai importantă ca niciodată investiţia în democraţii reziliente şi capabile să protejeze drepturile fundamentale.

Precizările au fost făcute în debutul mesei rotunde cu tema "Protejarea democraţiei în vremuri de încercare - riscuri, rezilienţă şi reangajare", desfăşurată în cadrul summit-ului de la Reykjavik, Islanda.
Preşedintele a arătat că în ultimii ani, Europa s-a confruntat cu o serie de provocări, începând cu lupta împotriva pandemiei de Covid 19, care a generat "restricţii inevitabile", dar şi un "val uriaş" de dezinformare, ce a permis renaşterea "naţionalismului exacerbat". Klaus Iohannis a menţionat că discursul de instigare la ură, dezinformarea, manipularea, violenţa împotriva jurnaliştilor şi influenţele maligne sunt doar câteva exemple ale efectelor acestor crize în întreaga Europă.

"Valorile democratice, spaţiul civic, libertatea presei, diversitatea şi democraţia liberală sunt toate sub presiune pe continentul european. Astfel, acum este mai important ca niciodată să investim în a face democraţiile mai reziliente şi mai capabile să ne protejeze drepturile fundamentale", a spus el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7813 secunde