Klaus Iohannis: „Europa în care trăim nu este un bun câştigat. Trebuie cu toţii să o protejăm”

399
Klaus Iohannis: „Europa în care trăim nu este un bun câştigat. Trebuie cu toţii să o protejăm” - iohannis-europa-1683635603.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că Europa, la care generaţii întregi au aspirat şi pentru care au luptat, nu este un bun câştigat, ci trebuie protejată continuu, în contextul în care sunt ameninţate valorile aflate la baza păcii mondiale de după Al Doilea Război Mondial, iar la nivel global există o tendinţă de fragmentare şi reaşezare geopolitică.

„Europa în care trăim, Europa noastră, la care generaţii întregi au aspirat şi pentru care au luptat, nu este un bun câştigat. Trebuie cu toţii să o protejăm, continuu. În aceste vremuri dificile, teama şi incertitudinea creează terenul fertil pentru dezinformare şi atacuri hibride, care pun în discuţie principiile şi valorile democratice în care credem. În faţa acestor acţiuni, este necesară o abordare raţională, o analiză atentă a informaţiilor şi a surselor, nealterată de manipulare, precum şi angajarea în dezbateri constructive pe temele europene majore de interes pentru societatea noastră. Protejând Europa, ne protejăm pe noi, securitatea şi prosperitatea noastră. Soluţiile europene pentru provocările actuale sunt soluţii pentru viitorul cetăţenilor noştri”, spune şeful statului într-un mesaj transmis, marţi, cu prilejul Zilei Europei.

El subliniază că România are capacitatea de a contribui substanţial, în continuare, la realizarea acestor obiective comune.

„Suntem un stat membru matur şi responsabil, cu un profil european solid şi credibil, recunoscut şi apreciat de partenerii noştri. Interiorizând aceste repere, am încredere că sprijinul cetăţenilor români pentru Uniunea Europeană şi pentru valorile fundamentale europene va rămâne de neclintit”, punctează Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3752 secunde