Preşedintele României, Klaus Iohannis, vizită la Constanţa. Va merge la Şcoala Internaţională de Competenţe în Energie Regenerabilă

839
Preşedintele României, Klaus Iohannis, vizită la Constanţa. Va merge la Şcoala Internaţională de Competenţe în Energie Regenerabilă - iohannis-1681298781.jpg

Articole de la același autor

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita joi, 13 aprilie 2023, Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.

Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat. Având în vedere atingerea neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piața muncii pentru profesioniști în domeniul energiei verzi este în creștere. Nevoia de a găsi specialiști calificați este resimțită inclusiv de cetățenii interesați de investiții în energie regenerabilă pentru propria locuință.

În cadrul Renewable Energy School of Skills, sunt predate cursuri pentru calificarea și recalificarea adulților, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanți, iar mii de persoane din România și din străinătate urmează anual cursurile și ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa.

Totodată, centrul primește în vizită și elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaționale privind schimbările climatice și mediul în școli, inclusiv Săptămâna Verde.

Securitatea energetică și posibilitatea ca cetățenii să poată beneficia de energie la un preț accesibil sunt esențiale pentru bunăstarea și dezvoltarea societății noastre și depind în mare măsură de reușita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investițiile în noi capacități de producție a energiei regenerabile, așa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține învățarea continuă, o componentă importantă a proiectului România Educată, și un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realități. Dezvoltarea competențelor necesare tranziției verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competențelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmărește îmbunătățirea competențelor și calificarea forței de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5793 secunde