Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: „Nu există nici o asumare concretă a vreunei date”

86
Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: „Nu există nici o asumare concretă a vreunei date” - iohannis-schengen-1680099645.jpeg

Articole de la același autor

Klaus Iohannis a susținut că în acest moment nu există o dată concretă la care România va putea deveni membră a spațiului Schengen. Totuși, el speră ca acest lucru să se întâmple până la sfârșitul anului.

„Nu există nicio asumare concretă a vreunei date, din iunie sau octombrie, însă ambiția mea, a noastră e să finalizăm acest proces în cursul acestui an cu succes pentru România. Avem însă o opoziție din partea Austriei, care nu este legată de România”, a adăugat șeful statului.

„Pentru noi în continuare aderarea la Spațiul Schengen rămâne un obiectiv național și suntem toți foarte implicați pentru a ajunge la acest rezultat. Este un proces complicat de negociere, fiindcă, în mod paradoxal, noi nu trebuie să dovedim că suntem pregătiți”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a precizat că România nu are nimic de demonstrat, iar cauza întârzierii acesteia în spațiul Schengen ar fi de fapt o problemă de migrație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8549 secunde