Klaus Iohannis: „Viziunea comună a statelor din formatul Bucureşti 9 este esenţială”

112
Klaus Iohannis: „Viziunea comună a statelor din formatul Bucureşti 9 este esenţială” - iohannis-bratislava-1686055644.jpg

Articole de la același autor

Şeful statului român a fost, marţi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care l-a coprezidat alături de preşedintele Republicii Slovace, Zuzana Caputova, şi de preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda. La eveniment a fost prezent secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

„Noi, aliaţii NATO de pe Flancul de Est, suntem în prima linie în faţa efectelor negative ale războiului devastator dezlănţuit de Rusia, care are multiple implicaţii în domeniul securităţii, umanitar, economic, alimentar şi energetic”, a spus şeful statului român.

Iohannis a amintit că România este ţara aliată cu cea mai lungă graniţă cu Ucraina.

„Înţelegem nevoia de a ne consolida apărarea naţională, pentru a întări postura NATO pe Flancul Estic într-o manieră unitară şi coerentă, credibilă şi robustă, inclusiv în regiunea Mării Negre. Acesta este un efort la scară transatlantică şi are aplicare la nivel transatlantic”, a mai spus şeful statului.

El a apreciat, în debutul reuniunii de la Bratislava, că Formatul Bucureşti 9 îşi păstrează valoarea sa adăugată şi solidaritatea, dialogul şi cooperarea sunt rădăcinile forţei noastre comune şi rezilienţei noastre.

„Viziunea noastră comună este esenţială pentru identificarea mijloacelor de a consolida descurajarea şi apărare pe Flancul Estic al NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică, pentru binele întregii securităţi transatlantice”, a spus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.6507 secunde