Klaus Iohannis: "Mandatul lui Eduard Hellvig la conducerea SRI a marcat restaurarea credibilităţii Serviciului"

118
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că a luat act de retragerea lui Eduard Hellvig din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi apreciază că mandatul acestuia a marcat restaurarea credibilităţii şi modernizarea consistentă a SRI.

„Am luat act de retragerea din funcţie a directorului Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig, al cărui mandat a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea consistentă a instituţiei pe care a condus-o”, afirmă şeful statului într-o declaraţie de presă.

El spune că SRI a redevenit o instituţie ghidată de principiile democratice ale separaţiei puterilor în stat, activitatea sa desfăşurându-se astăzi în interiorul limitelor trasate de Constituţie şi concentrându-se pe misiunile sale definite clar de legislaţia în materie de securitate naţională.

Şeful statului subliniază că pe perioada mandatului lui Eduard Hellvig s-a realizat transformarea instituţională completă la nivel local şi central a SRI.

„Prin cele două proiecte principale, Regio şi Centrio, s-a modificat structural maniera în care Serviciul Român de Informaţii se raportează la operaţiuni - mai profesionist, mai integrat şi mai puţin birocratic”, adaugă el.

Preşedintele Iohannis precizează că tot sub conducerea lui Eduard Hellvig la SRI s-a produs şi predarea integrală către CNSAS a dosarelor preluate de serviciu de la fosta Securitate şi s-a încheiat astfel un proces complex de aplicare a legii şi de redare către cetăţenii români a dreptului de a avea acces la studierea arhivei fostei Securităţi.

„Activitatea SRI din ultimii ani s-a bucurat, totodată, şi de recunoaşterea partenerilor euroatlantici, datorită proiectelor de cooperare pe care instituţia le-a desfăşurat în lumea serviciilor de informaţii”, adaugă el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4552 secunde