Video Klaus Iohannis: Începând de luni, elevii se vor întoarce fizic la şcoală

975
Klaus Iohannis: Începând de luni, elevii se vor întoarce fizic la şcoală - klaus7-1636042111.jpg

Articole de la același autor



Începând de luni, elevii se vor întoarce fizic la şcoală, a anunţat joi preşedintele Klaus Iohannis.

"La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și începând de luni acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit elevii se vor putea întoarce fizic la școală.

Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar, însă va fi introdusă o nouă condiție pentru că școlile să poată funcționa cu prezența fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

„A doua temă – școlile și vaccinarea. Se încheie vacanța școlară. La finalul săptămânii vacanța nu va fi prleungită și, de luni, unde condițiile sanitare o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală și grădiniță. Va fi introdusă o nouă condiție pentu prezența fizică – gradul de vaccinare a personalului școlii.

Vaccinarea e singura șansă pentru a depăși pandemia. În vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei. Pandemia nu s-a încheiat, însă noi avem soluția: ea se numește vaccinare”, a spus Klaus Iohannis.


Preşedintele Klaus Iohannis a precizat și concluziile discuțiilor partidelor politice în vederea formării unei majorități parlamentare care să susţină Guvernul.



Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi o declaraţie de presă în care a precizat că nu mai poate accepta modul în care partidele politice au abordat ideea formării unei majorități parlamentare care să susţină Guvernul. În acest context, șeful statului a decis să ofere timp partidelor politice pentru a cristaliza o majoritate asumată.

"Am două teme pe care doresc să le ating. Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou guvern. Din păcate ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de voturi în parlament, iar guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în parlament.

Între timp, partidele au reluat discuțiile şi asta e un lucru foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritate nu au dus la rezultate şi, în consecință, nu pot să accept în continuare aceste abordări. În concluzie, voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern", a spus preşedintele Klaus Iohannis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5832 secunde