Klaus Iohannis: "Locul României este în Schengen”

358
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, miercuri, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, aprecierea pentru susţinerea fermă a Germaniei în subiectul aderării României la Schengen şi şi-a exprimat speranţa că prin demersurile de susţinere a efortului european comun de consolidare a securităţii interne şi a protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene se va finaliza aderarea ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie.

„Am discutat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen şi i-am transmis domnului preşedinte aprecierea pentru susţinerea fermă şi activă a Germaniei în acest dosar. Sper că prin demersurile noastre de susţinere a efortului european comun de consolidare a securităţii interne şi a protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene vom reuşi să finalizăm aderarea României la Schengen, pentru că locul nostru, fără nicio îndoială, este în Schengen”, a spus şeful statului, după întrevederea cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier.

Preşedintele Iohannis a afirmat că în ceea ce priveşte problema Schengen, sprijinul acordat României a fost foarte mare, cu excepţia unei singure ţări. 

Germania este „de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen”, a declarat, miercuri, preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul român, Klaus Iohannis.
Frank-Walter Steinmeier se află în vizită de stat în România, pe care a descris-o drept „o vizită la prieteni”.

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la Schengen, el a transmis asigurări că Germania va susţine acest demers, informează Agerpres.

Preşedintele german a vorbit de argumentele folosite de reprezentanţii statului său pentru a-i convinge pe cei care ezită să acorde statutul de membru al Spaţiului Schengen pentru România.

„Nu e nimic care să contravină eforturilor făcute de România. Cancelarul federal, ministrul de Externe, ministrul de Interne vor aduce aceste argumente faţă de Austria şi Olanda”, a adăugat el.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3392 secunde