Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier

106
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier - iohannispresedintegermania-1651681341.jpg
Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei. Cei doi au discutat despre războiul din Ucraina, parteneriatul bilateral dintre cele două țări, dar și despre susținerea Republicii Moldova.


„Consultările noastre de astăzi au confirmat încă o dată că relația bilaterală privilegiată, cu caracter strategic, dintre România și Germania este foarte puternică și are perspective foarte bune, în pofida perioadei actuale dificile, marcate de multiple provocări, mai ales pe plan securitar. Legăturile noastre economice sunt foarte strânse, Germania fiind, de mulți ani, primul partener comercial al României și al treilea investitor în economia românească”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Acesta spune că a discutat cu Frank-Walter Steinmeier despre „situația gravă de securitate generată de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și pe combaterea efectelor sale multiple”.


„Astfel, am reconfirmat sprijinul deplin pe care România îl acordă tuturor refugiaților din Ucraina care vin în țara noastră, prin măsuri concrete, inclusiv prin operaționalizarea centrului logistic umanitar de la Suceava. Este crucial ca sprijinul Uniunii Europene și al statelor membre să continue, atât pentru Ucraina, cât și pentru refugiații ucraineni. Am prezentat totodată măsurile luate de România pentru a sprijini economia Ucrainei, greu încercată de război, prin facilitarea tranzitului, prin țara noastră, al mărfurilor ucrainene, inclusiv al produselor alimentare, către piețe terțe. Am abordat, de asemenea, necesitatea adoptării de noi sancțiuni pentru Rusia și a continuării demersurilor de izolare a acesteia pe plan internațional. Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia și să pună capăt agresiunii”, a spus șeful statului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.653 secunde