Kovesi, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ despre Legile Justiției, chiar în ziua învestirii Guvernului Dăncilă

385
Kovesi, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ despre Legile Justiției, chiar în ziua învestirii Guvernului Dăncilă - lauracodrutakovesi-1517231388.jpg
Laura Codruța Kovesi desființează Legile Justiției. Șefa DNA a declarat, luni, că prin modificarea Legilor Justiției nu se dorește eficientizarea și reformarea sistemului, ci dependența procurorilor de ceva, ''de ministrul Justiției sau de politic''.

"Haideți să revenim cu ceea ce este mai grav, de fapt. Nu este ceea ce se regăsește în lege. Ceea ce este cel mai grav din punctul nostru de vedere este ceea ce nu se regăsește în această lege. Potrivit legii în vigoare, în acest moment, procurorii se bucură de stabilitate și independență. Proiectul noii legi elimină cuvântul independență. În aparență, dacă citești acel articol 3 pare că este un text care nu ridică probleme. Dar ce se ascunde în spatele acestui text? Lipsește cuvântul independență. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că procurorii, din momentul în care această lege va intra în vigoare, nu vor mai fi independenți în activitate. Vor fi subordonați ministrului Justiției, care de regulă este un om politic. Ca atare, ce se dorește prin această lege? Nu se dorește întărirea independenței, nu se dorește eficientizarea și reformarea sistemului de justiție, ci se dorește dependența procurorilor de ceva, o să vedem dacă de ministrul Justiției sau de politic, și se dorește limitarea atribuțiilor pe care procurorii le pot avea atunci când sunt independenți", a susținut șefa DNA într-un interviu pentru Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9542 secunde