"Legea jurnalistului", inițiată de Ghișe, nu are susținerea PNL

1593
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, ieri, pentru Mediafax, că "Legea jurnalistului", promovată de Ioan Ghișe, nu are aprobarea BPC și a grupului parlamentar din Senat, menționând că liberalii nu vor susține o modificare legislativă fără consultarea tuturor factorilor implicați.
Întrebat cum comentează demersul senatorului liberal Ioan Ghișe de a iniția o "Lege a jurnalistului" care propune sancționarea și controlarea delictelor de presă, Voicu a menționat că "proiectul de lege al domnului Ghișe nu a primit aprobarea nici a Biroului Politic al partidului, nici a grupului parlamentar al PNL din Senat. E inițiativa personală a senatorului PNL", a spus Voicu.
Senatorul PNL Ioan Ghișe a depus, marți, la Senat, "Legea jurnalistului", conform căreia ziariștii trebuie să aibă "carte de jurnalist", să activeze în cabinete jurnalistice, să fie atestați o dată la trei ani, examinați psihologic anual, proiectul prevăzând și sancțiuni pentru "delicte de presă".
Propunerea legislativă a lui Ghișe prevede, la articolul 68, că "prin delict de presă se înțelege delictul civil săvârșit prin inserarea de informații, reflecții sau comentarii în mass-media, despre fapte care nu au implicații asupra societății și au cauzat o daună materială sau morală unei persoane".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2572 secunde