Legea privind cele 102 taxe, la mâna președintelui Klaus Iohannis

145
Legea privind cele 102 taxe, la mâna președintelui Klaus Iohannis - iohannis44-1479312716.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că în cazul în care legea privind eliminarea celor 102 taxe va fi retrimisă la Cotroceni va decide la momentul respectiv dacă o promulgă sau va cere Parlamentului reexaminarea ei.


"Am considerat că unele lucruri, și pe procedură, și pe fond, nu au fost suficient de bine clarificate de Parlament și am cerut, în consecință, o verificare de constituționalitate. Sigur, în măsura în care Curtea Constituțională va găsi că anumite părți trebuie reformulate, Parlamentul va trebui, va putea să facă acest lucru. În cazul în care legea este retrimisă la mine, bineînțeles că voi lua la momentul respectiv decizia dacă voi promulga legea sau dacă voi avea rugămintea spre Parlament s-o completeze", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.


El a susținut că în cazul acestui act normativ Parlamentul a lucrat "pe repede înainte".


"Din motive pe care personal nu le cunosc s-a lucrat în Parlament pe o procedură foarte rapidă, care nu a permis sau poate nu s-a dorit să respecte anumite exigențe ale procedurii", a adăugat șeful statului.


Întrebat dacă și-a făcut o părere despre taxa radio-tv, Iohannis a răspuns că în această etapă nu se discută în mod special despre această taxă.


Președintele Klaus Iohannis a trimis marți către CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2405 secunde