Reabilitarea străzilor și extinderea rețelei de iluminat public, prioritatea Primăriei Lumina

266
Reabilitarea străzilor și extinderea rețelei de iluminat public, prioritatea Primăriei Lumina - ioanromanlumina-1479312671.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile publice din comuna Lumina au pe agenda de lucru realizarea unor obiective de maximă importanță pentru locuitori. Drept urmare, în ultimele ședințe ale Consiliului Local Lumina, primarul comunei, Ioan Roman, a inițiat câteva proiecte aflate pe lista de priorități ale adminstrației locale. 


Astfel, acesta își dorește demararea unor proiecte importante de reabilitare și asfaltare a drumurilor din întreaga comună. Având în vedere că asemenea lucrări reprezintă un efort financiar important care trebuie susținut din bugetul local și a faptului că pentru un asemenea proiect este nevoie de o serie întreagă de proceduri birocratice, autoritățile se află în momentul de față în stadiul de lucru al proiectării.


În consecință, pentru început, consilierii locali au aprobat două proiecte de reabilitare și asfaltare a străzilor din localitate. 


Deoarece se află într-o stare avansată de degradare, drumul de acces în localitatea Oituz va fi asfaltat. În acest sens, aleșii locali au aprobat un proiect de hotărâre ce vizează refacerea tramei pe strada principală din localitatea Oituz. Proiectul presupune reabilitarea și asfaltarea a 1.620 ml, consilierii locali aprobând suma de 514.000 lei pentru executarea lucrărilor.


De asemenea, ei au mai aprobat și indicatorii tehnico - economici pentru obiectivul de investiții "Asfaltare strada Bradului, comuna Lumina". Pentru realizarea acestui obiectiv a fost alocată suma de 335.683 lei din bugetul local al comunei Lumina. Pe de altă parte, autoritățile locale au pe masa de lucru și alte proiecte importante, printre acestea aflându-se și aprobarea proiectului de refacere a trotuarului de pe Strada Mare, ce a fost desființat după ce strada a fost asfaltată în primăvara acestui an.


Rețeaua de iluminat public, reabilitată și extinsă
Un alt proiect aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Lumina presupune reabilitarea și extinderea rețelei de iluminat din localitate. În consecință, la inițiativa primarului comunei, Ioan Roman, consilierii locali au aprobat, în unanimitate, indicatorii tehnico - economici pentru obiectivul "Extindere iluminat public pe prelungirile străzilor Credinței și Tineretului din satul Oituz și străzilor Liliacului, Speranței, Pescăruș, Tulcei și Mare din comuna Lumina".


Astfel, devizul general pentru acest obiectiv de investiții a primit acordul membrilor Consiliului Local al Comunei Lumina, care au aprobat și suma de 97.700 de lei, inclusiv TVA, pentru reali-zarea acestuia.


În altă ordine de idei, menționăm că, în vara acestui an, au fost reabilitate lămpile de iluminat de pe Strada Năvodari din localitate, obiectivul fiind acela de a reduce semnificativ consumul de energie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5276 secunde