Zeci de percheziții la domiciliile "revoluționarilor" făcuți din pix

456
1
Zeci de percheziții la domiciliile
Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat 21 de percheziții în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la acordarea titlului de "luptător cu rol determinant" în cadrul Revoluției din 1989.

Perchezițiile au fost făcute ieri dimineață, la locuințele unor persoane și la sediile unor instituții publice. Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență, cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi solicitat diferite sume de bani pentru obținerea în mod fraudulos a titlurilor de "luptător cu rol determinant" și implicit a drepturilor conferite de această calitate.

De asemenea, din cercetări a reieșit că o parte din persoanele cu titlul de "luptător cu rol determinant" nu ar fi îndeplinit condițiile cerute de lege, însă ar fi obținut titlul ca urmare a oferirii unor sume de bani.

Persoanele din categoria "luptător cu rol determinant în Revoluție" beneficiază de drepturi bănești majorate față de ceilalți revoluționari, în sensul că au primit, începând cu data de 1 ianuarie 2015, pe lângă drepturile acordate celorlalte categorii de revoluționari, o indemnizație de gratitudine în valoare de 2.020 de lei lunar, conform legii.

Comentează știrea

DODO
17 noiembrie 2016
niet !

titlul asta nici nu trebuia sa existe ca cine vede ce a fost in 89 nu poate departaja pe cei care au iesit atunci in strada -era o mare de oameni dar Iliescu in nostalgia lui dupa comunism a infiintat chestia asta ca echivalent al ilegalistilor stalinisti

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9222 secunde