Sala de sport din comuna Lumina, pe lista de priorități a primarului Ioan Roman

805
1
Sala de sport din comuna Lumina, pe lista de priorități a primarului Ioan Roman - ioanromanlumina-1469202171.jpg

Articole de la același autor

Strategia de dezvoltare a comunei Lumina va fi continuată pe parcursul următorilor patru ani de primarul Ioan Roman după ce, la alegerile de luna trecută, acesta l-a devansat la voturi pe fostul primar Dumitru Chiru.

Ioan Roman a mai fost primar în mandatul 2004 - 2008 și consilier local în mandatele 2008-2012 și 2012-2016, astfel că nu este străin de administrația publică. În consecință, proiectele care se aflau în curs de desfășurare vor continua, deoarece acestea sunt în interesul cetățenilor.

"Primăria comunei Lumina are alocată prin Hotărârea Consiliului Județean 135/11.05.2016 suma de 500.000 lei pentru construcția unei săli de sport în localitate. Tot de la Consiliul Județean există alocată suma de 301.208 lei pentru îmbunătățirea rețelei de drumuri din localitate. De asemenea, suma disponibilă la bugetul local din excedentul anilor precedenți este de 10.548.520 lei, la care se adaugă sumele de 1.123.037 și 1.836.629 lei ce reprezintă excedentul bugetului local secțiunea de dezvoltare la data de 13 iunie 2016, respectiv exce-dent buget local secțiunea funcționare. Rezultă așadar că la predarea man-datului, las succesorului meu suma de 14.309.394 lei prin intermediul căreia să poată să administreze comuna. Mai mult decât atât, la final de mandat, las noii administrații suma de 143 miliarde lei vechi, bani ce pot fi folosiți pentru noile proiecte", spunea fostul primar Dumitru Chiru la predarea mandatului.

Așadar, cu un primar care cunoaște foarte bine administrația locală și cu bani în vistieria primăriei, lucrurile ar trebui să continue în interesul locuitorilor, fără probleme.

În ceea ce privește sala de sport, pri-marul Ioan Roman susține că mișcarea și activitățile sportive se află printre principalele activități ce reprezintă inte-res pentru tinerii din localitatea Lumina, astfel că lucrarea se află pe lista princi-palelor obiective.

El a precizat că una din problemele identificate în ultimii ani a fost dorința tinerilor din comuna Lumina de a face mișcare și în timpul sezonului rece sau când vremea de afară este nefavorabilă. Având în vedere faptul că în localitate nu exista o sală de sport, elevii de la școala generală din localitate sunt obligați să își desfășoare orele de sport pe perioada sezonului rece într-o sală de sport improvizată.

Drept urmare, planurile administrației presupun construcția unei săli de sport în incinta curții Școlii Generale din localitate, pe terenul de fotbal asfaltat. Sala de sport ar urma să aibă o suprafață de 30 m x 45 m, să fie prevăzută cu vestiare, bănci și alte dotări specifice.

Pe de altă parte, proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere și ilu-minatul public în cartierele noi unde nu au fost încă montați stâlpi de iluminat se află pe lista de priorități a noii administrații.  

Comentează știrea

cupan
23 iulie 2016
PARIU

ca o sa cistige licitatia HONDUREANU ,socrul sefului Cons Jud Cta TUTUIANU?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6095 secunde