Primarul Ioan Roman, de la Lumina, secondat de viceprimarul Tatian Mirea

359
Primarul Ioan Roman, de la Lumina, secondat de viceprimarul Tatian Mirea - luminaconsiliullocal-1466950954.jpg
Șeful Departamentului Juridic din cadrul Prefecturii Constanța, Aura Bozdoacă, a participat, sâmbătă, la constituirea noului Consiliu Local al comunei Lumina. Evenimentul a avut loc în ședință publică, la Căminul Cultural. 


În următorii patru ani, comuna Lumina va avea 17 consilieri, numărul acestora crescând ca urmare a faptului ca localitatea a depășit 10.000 de locuitori. Noul Consiliu Local este format din opt consilieri de la PNL, șase de la PSD, iar PMP, PND și UDTTMR vor avea câte un reprezentant. Conform legii, aleșii locali au depus jurământul, procedură respectată și de noul primar, liberalul Ioan Roman, care a fost investit oficial în funcție. 


Cel mai important punct de pe ordinea de zi a primei ședințe de consiliu a fost desemnarea viceprimarului localității. În acest context, au fost făcute două propuneri, mai precis, Viorel Popescu și Tatian Mirea, ambii reprezentanți ai Partidului Național Liberal. 


Procedura de votare s-a făcut prin vot secret, iar după numărarea buletinelor de vot, rezultatul l-a desemnat câștigător pe Tatian Mirea, care și-a adjudecat 15 voturi. Contracandidatul său, Viorel Popescu, a obținut un singur vot, în timp ce un consilier s-a abținut. 


Ulterior, președintele de ședință, Gheorghe Beșliu, le-a propus colegilor săi să amâne pentru ședința următoare desemnarea comisiilor de specialitate și componența acestora. Chiar dacă acest lucru a stârnit nemulțumirea colegilor mai tineri și a oamenilor din sală, aleșii au votat amânarea unei decizii pe acest subiect pentru viitoarea ședință. 


La finalul ședinței, o parte din consilierii locali le-au promis cetățenilor mai multă transparență și faptul că se vor ține de cuvânt și vor încerca să organizeze toate ședințele de consiliu în Căminul Cultural, unde să aibă acces ușor toți cei interesați să asiste la dezbateri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde