Vergil Chițac, validat candidat pentru Primăria Constanța

Liberalii constănțeni trag asul de pică

3758
Liberalii constănțeni trag asul de pică - chitacfinal-1583698717.jpg

Articole de la același autor

Liberalii constănțeni s-au reunit, sâmbătă, în cadrul Comitetului Director Județean, pentru a "închide" un subiect mult prea dezbătut, în ultima perioadă, referitor la candidatura pentru Primăria Constanța. 


Cu toate că au existat voci care îl blamau pe Vergil Chițac pentru "dezertarea" sa din PNL, în anul 2017, dar și pentru modul în care a ales să critice constant acest partid de-a lungul ultimilor trei ani, votul filialei de la malul mării a fost cel care a decis ce se va întâmpla pe viitor. Mai exact, chiar dacă "astrele" liberale spuneau altceva, în cele din urmă, într-o zi în care Mercur era retrograd, liberalii de la malul mării au ales asul de pică și l-au validat pe Vergil Chițac drept candidat pentru Primăria Constanța. Decizia a fost adoptată cu 43 de voturi "pentru", 19 "împotrivă", trei abțineri și un vot nul, operațiunea de alegere fiind secretă. 


Senatorul Vergil Chițac nu a fost prezent la această întâlnire, însă, ulterior, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat că Vergil Chițac s-a reînscris în PNL. Totodată, Huțucă a menționat că "a șters cu buretele trecutul", iar propunerea de candidatură a lui Vergil Chițac îi aparține, deoarece, conform sondajelor efectuate, acesta se situează cel mai bine în preferințele electoratului dacă ar candida sub sigla PNL și nu ca independent, așa cum anunțase inițial. 
Întrebat dacă Vergil Chițac a pus anumite condiții privind revenirea sa în partid, Bogdan Huțucă a spus că a solicitat trei posturi de consilieri pe locuri eligibile, însă a precizat că, deocamdată, nu știe numele acestora. Pe de altă parte, nu s-a luat încă în discuție dacă Vergil Chițac va fi cel care, la fel ca și în 2016, va deschide lista pentru Consiliul Local Constanța din partea PNL. 
În acest context, reamintim că, după alegerile locale din 2016, Vergil Chițac a ales să renunțe la postul de consilier local la Constanța și a preferat o funcție de parlamentar. 


Mihai Lupu pentru CJC și mandat de negociere cu USR 


Tot în cadrul întâlnirii de sâmbătă, liberalii au validat și candidatura lui Mihai Lupu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Au fost 51 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și șase abțineri. 
"Și în privința domnului Mihai Lupu a fost propunerea mea. Am căutat o soluție reală pentru consiliul județean, o soluție care să fie agreată de toți primarii, mai ales cei cu electoral masiv. Am vrut o persoană cu experiență politică și profesională care să facă față exigențelor funcției de președinte al Consiliului Județean Constanța pe care suntem convinși că o vom câștiga la vară", a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. 


Liberalul Mihai Lupu a fost director la Oil Terminal și deputat din partea PNL timp de două mandate. El se retrăsese din viața politică după ce, în anul 2016, nu a mai fost pus pe listele parlamentare, însă nu și-a părăsit niciodată colegii liberali. 
În altă ordine de idei, în cadrul ședinței, liderul PNL Constanța a primit mandat din partea colegilor pentru a avea negocieri cu USR Constanța.


Întrebat dacă este posibil să se mai schimbe candidatul PNL până la înscrierea oficială în cursa pentru Primăria Constanța, Bogdan Huțucă a spus că o eventuală schimbare se va face doar după o analiză de impact, care se va face cu consultarea conducerii centrale a PNL. 


XXX 
În altă ordine de idei, votul final privind candidaturile se va lua, astăzi, în cadrul Biroului Permanent Național al PNL ce urmează să decidă candidații la alegerile locale în toate județele și în București.
Potrivit unei informări de presă, BPN al PNL se reunește începând cu ora 11.00, iar la ședință sunt invitați să participe candidații liberali la funcțiile de președinți de consilii județene și de primari ai municipiilor reședință de județ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6225 secunde