Liberalii constănțeni vor ca regiunile să fie înființate până la sfârșitul acestui an

135
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal este de părere că înființarea regiunilor va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării României. Liberalii constănțeni susțin că USL își dorește o descentralizare reală, astfel încât apariția regiunilor să apropie serviciile publice de cetățean, de nevoile sale și indirect, pe calea integrării reale, în ceea ce înseamnă peisajul și circuitul economic, administrativ, cultural european. Regionalizarea nu va fi făcută pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al organizării administrative, respectiv a înființării regiunilor administrative fiind micșorarea decalajelor de dezvoltare. 


"Facem precizarea că județele nu vor fi desființate, nu se va suplimenta numărul de funcționari din administrație și nu vor crește nici cheltuielile publice. USL propune ca regiunea să devină autoritate de management și să aibă o relație directă cu Bruxelles-ul, astfel încât fondurile europene să fie accesate rapid, prin reducerea procedurilor birocratice", au precizat liberalii.


Ei mai spun că, în opinia lor, regiunile trebuie înființate până la sfârșitul acestui an pentru ca în exercițiul financiar următor al Uniunii Europene, 2014-2020, acestea să poată să fie incluse în programele operaționale. În acest context, liberalii au precizt că USL va avea consultări cu toate partidele politice pe această temă, inclusiv cu UDMR, cu reprezentanți ai societății civile și cu specialiști. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4333 secunde