"Nicio femeie din PNL Constanța nu și-a exprimat dorința de a deveni parlamentar"

552

Articole de la același autor

Școala de vară a femeilor din PNL s-a încheiat, ieri, aproximativ 130 de femei din toată țara participând la eveniment, programul fiind unul deosebit de încărcat.

"N-a fost o întâlnire de distracție, ci una de lucru. Invitatele n-au reușit să vadă marea decât de la geamul hotelului", a declarat consilierul județean constănțean Doina Carp, care este și președintele Organizației Județene de Femei a PNL Constanța.
Ea a mai precizat că, din județul Constanța, au fost prezente consiliera municipală Anca Marcu, 30 de consiliere locale de la PNL, dar și primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Anca Belu.
Una din temele dezbătute în cadrul întâlnirii de la Eforie Nord a vizat și alegerile parlamentare care se apropie cu pași repezi. Astfel, în ceea ce privește candidaturile pentru alegerile parlamentare, femeile liberale își doresc o reprezentare cât mai mare în Parlament, dar nu există niciun număr concret stabilit de candidaturi.
"Nu ne-am propus un număr de candidaturi, credem că femeile trebuie să se impună prin valoarea pe care o au. Ne dorim să dublăm numărul femeilor care vor obține mandate de parlamentari, dar principiul după care mergem este acela al meritocrației", a declarat lidera OFL, deputatul Lucia Varga.
La rândul său, șefa liberalelor constănțene, consilierul județean Doina Carp, a spus că, la nivelul județului Constanța, nu există, deocamdată, nicio propunere pentru o femeie candidat.
"Nu știu dacă există în Constanța doamne care doresc să candideze pentru Parlament, deocamdată nu și-a exprimat nimeni dorința. Dacă vor exista astfel de solicitări, vom discuta această problemă în interiorul organizației", a spus Doina Carp.

Pe de altă parte, ca o concluzie generală, președintele Organizației de Femei a PNL, deputatul Lucia Varga, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că Școala de Vară a Femeilor Liberale desfășurată la Eforie Nord și-a atins obiectivele.
"În aproximativ două săptămâni, vom înainta Biroului Politic Central al partidului trei propuneri de legi. Prima se referă la prevenția cancerului de col uterin și de sân, a doua la fenomenul etnobotanicelor, iar cea de-a treia la Legea Învățământului", a declarat Lucia Varga.
Dintre toate, proiectul legii prevenției cancerului de col uterin și de sân reprezintă o prioritate. Drept urmare, deputatul Lucia Varga speră ca legea să fie adoptată până la sfârșitul acestei legislaturi, cu atât mai mult cu cât Guvernul a demarat deja un proiect pilot în acest sens. Potrivit legii prevenției, femeile vor beneficia, printre altele, de gratuitate la testul Papanicolau.
"În fiecare zi, opt femei mor în România din cauza cancerului de col uterin și de sân. Ce urgență mai mare decât atâta poate fi? Sperăm să fie adoptată cât mai repede această lege, eventual printr-o ordonanță de urgență", a spus Varga.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3818 secunde