Deputatul Maria Stavrositu, prezentă la lucrările pentru afaceri europene în cadrul PPE

237
Deputatul Maria Stavrositu, prezentă la lucrările pentru afaceri europene în cadrul PPE - pdlmariastavrositu28-1347212011.jpg

Deputatul constănțean Maria Stavrositu a participat, la Bruxelles, ca membru al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și a grupului PPE din cadrul APCE, la două întâlniri ale Grupului ad-hoc pentru afaceri externe din cadrul PPE.

Grupul, coordonat de Wilfied Martens, președintele PPE, și Franco Frattini, fost vicepreședinte al Comisiei Europene, își propune ca principal obiectiv găsirea unor soluții pentru "reinventarea" politicii externe a Uniunii Europene, a relațiilor acesteia nu doar cu statele vecine, ci și cu partenerii săi strategici, de pe continent și din afara lui.
În cadrul întâlnirii, s-au dezbătut subiecte ca Parteneriatul Estic, situația din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Balcanii de Vest, relațiile transatlantice, precum și cele cu statele BRIC (Brazilia, Federația Rusă, India și China), dar și alte chestiuni de interes major de pe scena internațională.
La final, s-a stabilit ca rezultatele acestor dezbateri să fie formulate într-un document, care va prioritiza direcțiile de acțiune în politica externă europeană, alcătuind o strategie, o viziune comună pentru toate statele din UE.
"Documentul va fi prezentat și adoptat în cadrul Congresului PPE, care va avea loc în luna octombrie, la București, urmând a fi implementat. Inițiatorii acestui grup urmăresc ca, printr-o gestionare comună a politicii externe la nivel european, să obțină o creștere a rolului UE pe scena mondială și, totodată, să consolideze intern această structură, marcând o finalitate concretă în beneficiul fiecărui stat membru al UE", a declarat Maria Stavrositu.
Ea a precizat că împărtășește poziția liderilor acestui grup de lucru, care își propun nu doar să contureze politica externă a UE, ci să adopte poziții clare din punct de vedere politic, subliniind importanța solidarității statelor partenere UE și în special a acelor democrații fragile care au nevoie de sprijinul și direcționarea celor care și-au consolidat statul de drept și au inițiat această organizație la nivelul Europei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3005 secunde