Liberalii solicită sesiune extraordinară pentru revizuirea legislației

323
Liberalii solicită sesiune extraordinară pentru revizuirea legislației - liberaliisolicita-1564690318.jpg

Articole de la același autor

PNL cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru revizuirea legislației privind sistemul de localizare și intervenție rapidă pentru situații de urgență, pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției Speciale pentru anchetarea magistraților, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale și respingerea OUG privind Codul administrativ.


"Având în vedere falimentul structurilor statului român în a proteja dreptul la viață și la integritate fizică a persoanei, PNL cere imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de președintele României, Klaus Iohannis. Dezbaterea parlamentară trebuie să privească revizuirea legislației în privința sistemului de localizare și intervenție rapidă pentru situații de urgență, precum și o mai bună coordonare între instituțiile de ordine publică și cele cu rol de anchetă. Totodată, această reuniune a Parlamentului trebuie să abordeze în mod obligatoriu abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției Speciale pentru anchetarea magistraților, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale declarate neconstituționale de CCR, respingerea OUG privind Codul administrativ care introduce noi pârghii de hiperpolitizare a funcției publice", afirmă liderul PNL Ludovic Orban într-un comunicat transmis redacției.


El subliniază că guvernările PSD-ALDE din ultimii ani au distrus capacitatea administrativă a statului român din cauza "numirilor pe bază de carnet de partid și a complicităților infracționale a liderilor coaliției guvernamentale".
"Plantarea oamenilor fără competențe minimale și a beizadelelor de partid în funcții de conducere trebuie să dispară", spune președintele PNL.


Orban subliniază că PNL este "în divorț definitiv cu astfel de practici" și se angajează să readucă meritocrația în funcția publică.


"Din păcate, stadiul metastazat în care au ajuns instituții ale statului precum Ministerul de Interne, care a eșuat în a garanta dreptul la viață, reclamă nu doar demisii din funcții, ci o reconstrucție din temelii a sistemului de ordine publică. Faptul că titularul acestui portofoliu a abandonat funcția după doar câteva zile arată că mizeria care se ascunde în spate este una purulentă, greu de acoperit și mult prea greu de justificat din partea PSD", a mai aspus liderul liberalilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5118 secunde