Liberalii vor depune o moțiune împotriva ministrului Sănătății

179
Liberalii vor depune o moțiune împotriva ministrului Sănătății - ludovicorban-1524493381.jpg

Articole recomandate

Partidul Național Liberal (PNL) va depune săptămâna viitoare moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, moțiunea, care va fi înregistrată la Camera Deputaților, va face referire la "starea absolut catastrofală din sistemul de sănătate", în special la dezechilibrele create prin majorările salariale din sistem, dar și la lipsa de susținere a medicinei ambulatorii și de familie.

"Starea este absolut catastrofală în sistemul de sănătate, iar din acest motiv noi am decis să depunem moțiunea împotriva ministrului Sănătății, moțiune prin care solicităm ca ministrul Sănătății să plece acasă, evident, de mânuță cu Olguța Vasilescu, care este inițiatoarea proiectului de act normativ privind regulamentul sporurilor și creșterile salariale care au fost făcute doar pentru anumite categorii din sănătate", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Liderul liberal susține că prin deciziile luate de guvernarea PSD-ALDE sistemul de sănătate a fost făcut "praf", subliniind că sectorul sanitar nu poate fi susținut doar de medici, ci de toate categoriile profesionale care activează în el.

"La ora actuală, Guvernul și ministrul Sănătății au reușit să facă praf întreg sistemul de sănătate din România, prin aplicarea unor reglementări asupra cărora nu s-a făcut nicio analiză, niciun fel de studiu de impact, niciun fel de prognoză privitoare la consecințele asupra salariilor. Prin creșterea salariilor medicilor și asistentelor și prin aplicarea noului regulament de sporuri, s-a ajuns la situația în care 25-30% dintre angajații spitalelor să înregistreze creșteri de venituri, dar, accentuez, nu toți, iar pentru restul angajaților, care nu sunt medici sau asistenți, au scăzut salariile sau cel mult au rămas la același nivel. La ora actuală, spitalele sunt în prag de explozie. Nimeni nu mai poate să facă nimic. Spitalele nu pot fi ținute numai prin bunăvoința medicilor, este nevoie de contribuția tuturor celorlalte categorii de angajați, care la ora actuală sunt într-o profundă nemulțumire pentru diminuarea veniturilor și care au ieșit în stradă", a mai adăugat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, președintele PNL acuză actuala guvernare că nu a făcut niciun fel de investiții în medicina ambulatorie și de familie, dar și că tratează medicina preventivă "ca o cenușăreasă" și pe medicii de familie, ca "pe niște dușmani ai sistemului medical".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6478 secunde