Liderul senatorilor PP-DD a inițiat un proiect de lege privind stingerea creanțelor fiscale

101
Liderul senatorilor PP-DD a inițiat un proiect de lege privind stingerea creanțelor fiscale - haralambievochitoilabirouad1348a-1368531991.jpg
Agenții economici aflați în executare silită își vor putea continua activitatea și își vor stinge creanțele fiscale prin popriri asupra a 50% din sumele din conturile bancare, se arată într-un proiect de lege de modificare a articolului 149 din Codul de procedură fiscală, inițiat de liderul senatorilor PP-DD, Haralambie Vochițoiu. Potrivit senatorului, proiectul se află încă în dezbatere în partid, urmând a fi depus la Biroul Permanent al Senatului. 




"Pentru a oferi agenților economici posibilitatea de a-și continua activitatea și de a obține venituri, fiind astfel în măsură să-și stingă creanțele fiscale, chiar dacă acest lucru se va realiza într-o perioadă mai lungă de timp, propun modificarea art. 149 din Codul de procedură fiscală", a afirmat Vochițoiu marți, la Senat, într-o conferință de presă. La rândul său, deputatul PP-DD Răzvan Condurățeanu a atras atenția Ministerului Muncii că o creștere a venitului minim garantat cu 13% este nesemnificativă și a amintit că, în urmă cu două luni, a depus la Camera Deputaților un proiect de lege care prevedea o majorare cu 20%. 
"Eu aș ruga Guvernul ca această inițiativă legislativă, pe care noi am făcut-o și ei au preluat-o și au asumat-o prin Ministerul Muncii, aș prefera să ia în calcul o creștere a venitului minim garantat cu 20%, lucru pe care noi l-am stabilit. Ea poate fi garantată printr-o creștere a colectărilor la nivelul taxelor la bugetul de stat", a spus Condurățeanu, în aceeași conferință de presă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3574 secunde