Lipsa parcărilor din oraşul Murfatlar, pe lista primarului George Cojocaru

254
Lipsa parcărilor din oraşul Murfatlar, pe lista primarului George Cojocaru - fondgeorgecojocaru2-1605813864.jpg

Articole de la același autor

Primarul oraşului Murfatlar, George Cojocaru, propune două proiecte de hotărâre supuse aprobării pentru următoarea şedinţă a Consiliului Local Murfatlar. Unul dintre acestea vizează înfiinţarea, atribuirea, folosirea și organizarea locurilor de parcare de reședință de pe raza orașului Murfatlar.

Așadar, având în vedere numărul mare de autovehicule înmatriculate pe raza orașului Murfatlar și a numeroaselor solicitări venite din partea cetățenilor orașului cu privire la reglementarea locurilor de parcare, Primăria orașului Murfatlar intenționează amenajarea unor „Parcări de reședință”. Hotărârea supusă dezbaterii aprobă Regulamentul privind înființarea, atribuirea, folosirea și organizarea locurilor de parcare de reședință de pe raza orașului Murfatlar și stabilește modul de atribuire a acestor locuri de parcare.

„Locurile de parcare de reşedinţă care fac obiectul atribuirii şi folosirii sunt cele situate în parcările de reşedinţă care vor amenajate de Primăria Murfatlar la mai puţin de 100 de metri de frontul imobilelor utilizate de locatari. În cazul în care numărul de solicitanţi va fi mai mic decât numărul de locuri de parcare amenajate, se vor putea atribui locuri de parcare şi pentru locatari, persoane fizice sau juridice din imobilele alăturate care nu au primit locuri de parcare de reşedinţă aferentă acestora. Abonamentele de reşedinţă se vor elibera pe o perioadă de un an, iar apoi pot fi reînnoite. Tariful abonamentului de parcare practicat în aceste parcări de reşedinţă va fi în valoare de 120 de lei pe an”, se menţionează în proiectul de hotărâre.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre priveşte anularea unor accesorii aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31.03.2020 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabili de pe raza administrativ teritorială a oraşului Murfatlar.

Astfel, Primăria oraşului Murfatlar vine în sprijinul contribuabililor care figurează cu restanțe la plata impozitelor și taxelor locale și care doresc să beneficieze de facilitățile fiscale prevăzute în Ordonanța de Guvern nr.69/2020-respectiv scutirea la plata majorărilor de întârziere la plata integrală a obligațiilor bugetare principale .

Persoanele interesate pot depune notificări ale intenției de acordare a acestei facilități fiscale la sediul Primăriei oraşului Murfatlar. Procedura se va aplica pentru toate tipurile de debitori, cum ar fi persoanele fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică.

Totodată, autorităţile locale îşi îndreaptă atenţia şi către persoanele defavorizate din oraşul Murfatlar. Primăria orașului Murfatlar sprijină categoriile de persoane cele mai defavorizate, care vor beneficia de mese calde pe bază de tichete sociale (pe suport electronic) printr-un proiect cofinanţat din fondul de ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane.

Astfel, angajați ai Primăriei orașului Murfatlar desfășoară activități de distribuire (până la data de 16.11.2020) a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde (carduri), prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 115/2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4822 secunde