Comisarii Gărzii de Mediu, în control la firmele care lucrează cu substanţe periculoase

240
Comisarii Gărzii de Mediu, în control la firmele care lucrează cu substanţe periculoase - controalegardademediue2-1605813815.jpg

Articole de la același autor

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat, în luna octombrie, peste 85 de acţiuni, în întreg judeţul, pentru a vedea dacă sunt respectate prevederile legale. Din cele 89 de acţiuni de inspecţie şi control, doar 35 au fost planificate.

În urma controalelor efectuate, comisarii au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 215.000 lei, pentru nereguli depistate privind protecţia aerului, emisiile industriale şi gestionarea vehiculelor scoase din uz. „Controalele planificate au fost efectuate la societăţi care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului, conform Planului anual de activitate şi pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanţă privind gestionarea deşeurilor municipale şi a stării de salubrizare a localităţilor de pe raza judeţului Constanţa. De asemenea, au fost efectuate controale planificate tematice pentru verificarea respectării Regulamentului REACH privind substanţele chimice, iar, împreună cu reprezentanţii ISU Dobrogea, s-au efectuat verificări la două amplasamente incluse în inventarul SEVESO, pentru prevenirea accidentelor majore în care sunt implicate substanţe periculoase”, a precizat comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu.

În ce priveşte cele 54 de inspecţii neplanificate, 23 au fost controale pentru verificarea şi rezolvarea petiţiilor adresate instituţiei, două controale în urma sesizărilor, 13 controale tematice şi 16 controale cu alte autorităţi. Controalele tematice dispuse de Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu au fost realizate la societăţi care desfăşoară activităţi în domeniul produselor chimice şi al produselor de protecţia plantelor şi pentru verificarea operatorilor economici care colectează şi tratează deşeuri de echipamente electrice şi electronice. De asemenea, mai multe controale comune cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, în scopul prevenirii şi combaterii fraudelor în domeniul comerţului cu piese auto second-hand, precum şi în baza planurilor comune de acţiune. „La solicitarea Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au fost realizate trei acţiuni în Portul Constanţa, pentru verificarea respectării Regulamentului 517/2014 privind importurile de echipamente ce conţin gaze fluorurate cu efect de seră, fără constatarea unor neconformităţi privind prevederile regulamentuluIui”, a mai spus comisarul şef Steluţa Popescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5741 secunde