Localitățile Costinești și 23 August vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale

784
5
Localitățile Costinești și 23 August vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale - localitatilecostinestisi23-1399652356.jpg

Articole de la același autor

Costineștiul și comuna 23 August vor fi racordate total la rețeaua de gaze naturale până în vara anului viitor. Lucrarea este una de anvergură, investiția totală cifrându-se la peste trei milioane de euro.

Agitație mare, vineri, la Primăria Costinești, unde a fost inaugurat sistemul de distribuire a gazelor naturale. Alături de primarul Traian Cristea și reprezentanții firmei constructoare, au mai fost prezenți parlamentari constănțeni, vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, primarul comunei 23 August, Mugurel Mitrana, dar și numeroși localnici.

În urma acestei investiții, se preconizează că peste 2.500 de locuințe și unități economice vor fi racordate la gaze, ceea ce va însemna automat costuri mult mai mici la facturi pentru populație. Lungimea totală a rețelei destinată alimentării consumatorilor din cele două comune însumează 88 km de conducte, iar valoarea lucrării se ridică la peste trei milioane euro. Deși constructorul estima inițial o perioadă de execuție a lucrării de 24 de luni, primarul Traian Cristea ne-a declarat că acest termen a fost devansat, iar în luna octombrie a acestui an, primele zece gospodării din Costinești vor fi racordate la gaze, urmând ca, până în vara anului 2015, rețeaua de gaze să fie prezentă în întreaga localitate.

Potrivit estimărilor, cheltuielile de încălzire pentru populația din Costinești vor fi mai mici cu 40% după racordarea la gaze, factura urmând să fie chiar și de trei ori mai mică pentru cetățenii care foloseau ca sursă de încălzire electricitatea.

Constructorul se obligă să aducă rețeaua de gaze până la poarta gospodăriilor, viitoarele racorduri și branșamente urmând să se facă individual, pe propria cheltuială a oamenilor. Costurile totale pentru racordarea la gaze a unei case sunt estimate la 2.000 de lei, vestea bună fiind că firma care face lucrarea este de acord cu plata acestei sume în 12 tranșe lunare.

Primarul Costineștiului, Traian Cristea, a declarat că acest proiect este foarte important pentru stațiune, contribuind la confortul turiștilor și al localnicilor, dar și la nivelul de civilizație al localității.

"Proiectul va fi executat mult mai repede, deoarece constructorul trebuie să țină cont de faptul că pentru realizarea lucrării nu este nevoie de mutarea rețelelor de utilități, există spații verzi și terenuri disponibile pe unde pot fi aduse conductele, fără alte intervenții în domeniul public. De aceea, în luna octombrie, vom avea primele case racordate la gaze, iar întreaga localitate, până în luna iunie a anului viitor. Pentru realizarea sistemului de distribuire gaze naturale în Costinești, este prevăzută construirea unei rețele cu o lungime de 34 km, valoarea investiției, asigurată de dezvoltator, urmând să fie de peste cinci milioane de lei. Lucrările nu presupun devieri de rețele sau demolări de construcții existente", a precizat Traian Cristea. 

Comentează știrea

Borat
10 mai 2014
Hmm

Dar noi la Eforie Dom' Primar ?

popescu
10 mai 2014
Gazele - ieftin acum scump mai tarziu

Pana in 2018 pretul la gaze se va tripla, nu stiu de ce ne bucuram atat ca in sfarsit vin gazele..priviti in viitor dragilor..rezervele de gaze se vor epuiza in 15 ani.Curentul obtinut ieftin este viitorul...stralucitii edili pe care i-ati votat fac jocul altora..Treziti-va!!!

Our Webpage
13 mai 2014
Our Webpage

brinkmann electric smoker Stiri Politică : Localitățile Costinești și 23 August vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Our Webpage http://sewmuchmore.biz/e-liquid-reviews-blu-e-cig-4255.html

explanation
23 mai 2014
explanation

ejuice calculator Stiri Politică : Localitățile Costinești și 23 August vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online explanation http://www.studiomallandrino.it/e-liquid-wholesale/super-mini-wicked-tornado-totally-wicked-e-liquid-dse901.asp

visit my web site
29 mai 2014
visit my web site

e cig brands Stiri Politică : Localitățile Costinești și 23 August vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online visit my web site http://timjohnsonrealty.com/e-liquid-wholesale/how-does-an-e-liquid-work.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3772 secunde