Locuitorii comunei Peștera au prăznuit Nașterea Maicii Domnului

1482
2
Locuitorii comunei Peștera au prăznuit Nașterea Maicii Domnului - pestera1-1315509587.jpg

Peste 200 de persoane au participat, ieri, la hramul bisericii "Nașterea Maicii Domnului" din localitatea Peștera. Evenimentul este o tradiție în această comună și a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Peștera. Încă de dimineață, locuitorii comunei au venit cu mic cu mare pentru a participa la slujba oficiată de un sobor de cinci preoți. Alături de locuitori, consilieri locali, viceprimarul Tudorel Grosu și primarul Valentin Vrabie, la slujbă au participat prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, senatorul PSD, Nicolae Moga și primari din alte comune ale județului Constanța.
Cei prezenți au cântat alături de preoți diverse cântece religioase și au rostit rugăciuni. După slujbă, locuitorii au fost invitați la Căminul Cultural unde autoritățile locale au oferit bucate sfințite de preoți.
La final, primarul Valentin Vrabie a anunțat că, în scurt timp, va începe lucrările de restaurare la biserica din localitate.
"Fiind vorba despre o biserică veche, de peste 100 de ani, care are arhitectură specială vreau să facem lucrări de restaurare. Acoperișul va fi înlocuit cu tablă aurită, iar picturile vor fi înlocuite. Pe lângă restaurarea bisericii, intenționez să construim o capelă mortuară și o sală de mese unde locuitorii să organizeze parastasele celor trecuți în lumea celor drepți", a declarat primarul Valentin Vrabie.
El a mai adăugat că, până în luna noiembrie, speră să fie finalizate lucrările la biserica din satul Izvoru Mare și apoi vor începe lucrările la biserica din Peștera. Pentru că lucrările de restaurare vor fi foarte ample, ele vor dura 2-3 ani.



Comentează știrea

andrei
12 septembrie 2011
popa de la pestera mihaila viorel

cel mai mare boschetar si curvar din toti popii e asta de la pestera,e campion la minciuni si la baut,iar la femei nu il intrece nimeni.si a facut si o bodega in localitate,in coproprietate cu amanta lui

dragos
27 august 2012
preotul

un mare adevar a sus dl mihaila. preotul un ordinar

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2265 secunde