Locuitorii din Bărăganu au sărbătorit 1 Mai la urne

592
Locuitorii din Bărăganu au sărbătorit 1 Mai la urne - 47d7329326e75dbe460ccab193199cd7.jpg
În comuna Bărăganu, au avut loc, ieri, alegerile pentru de-semnarea unui nou primar, după ce, în luna ianuarie, fostul edil, Constantin Bențea, a decedat în urma unui stop-cardiac.
Cele două secții de votare, din comuna Bărăganu și satul Lanurile, au fost deschise la ora 7.00. Alegătorii nu s-au înghesuit să voteze la primele ore ale dimineții, însă, după ce au ieșit de la slujba de la biserică, și-au îndreptat pașii spre secțiile de votare. La prânz, mai mult de 35% din cetățenii cu drept de vot puseseră ștampila pe candidatul preferat, iar la ora 19.00, votaseră aproximativ 65% dintre locuitori.
Pentru scaunul de primar, s-au luptat Luminița Nicuț, din partea PDL, Valentin Barbu, din partea PNL, Ion Vasilache, candidat independent, dar este susținut de "Partidului Poporului Dan Diaconescu", Titu Neague, din partea PSD, și Ilie Gologan, din partea PNȚCD.

Lapte și miere între pedeliști și pesediști
După o campanie electorală în care unele forțe politice au fost acuzate că încearcă să convingă prin mită electoratul, dorința majorității va fi stabilită de numărătoarea finală a voturilor, iar dorința locuitorilor va fi literă de lege timp de un an de zile, până ce vor avea loc alte alegeri locale.
De altfel, în cursul zilei de ieri, în comuna Bărăganu, se aflau reprezentanți ai tuturor partidelor care au avut candidați la primărie. Astfel, de la PDL, s-au aflat deputatul Constantin Chirilă, fostul primar al orașului Năvodari, Tudorel Calapod, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, precum și alți democrat liberali.
Din partea PSD, au fost senatorul Nicolae Moga, consilierul local Felix Stroe, consilierul județean Dumitru Florea, primarul comunei Deleni, Marian Dan, dar și alți social-democrați.
PNL-ul a fost reprezentat de consilierul local Constantin Matei, dar și de alți membri ai filialei Constanța a partidu-lui.
Toți cei prezenți au urmărit de la distanță procesul electoral, ba unii dintre ei au oferit chiar și momente "tandre", îmbrățișările dintre pedeliști și pesediști fiind foarte rare prin Constanța. În schimb, la Bărăganu, Constantin Chirilă s-a îmbrățișat cu Felix Stroe și mulți alții le-au urmat exemplul, de parcă ai fi zis că între PSD și PDL este numai lapte și miere și nici vorbă de așa zisele acuze de mită electorală de zilele trecute.
Urnele s-au închis la ora 21.00, când a început numărarea voturilor. La final, buletinele de vot au fost transportate sub atenta supraveghere a jandarmilor la Judecătoria Mangalia, unde urmează să fie validat rezultatul alegerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : I-a lovit criza în… vacanțe
Pagina a fost generata in 0.3392 secunde