Audiență la Căminul Cultural

Sătenii din Lanurile au reclamat prefectului că polițiștii din localitate nu-și fac meseria

1667
Sătenii din Lanurile au reclamat prefectului că polițiștii din localitate nu-și fac meseria - cb9ba9fabe76bf1fe0ca03b7aa658f96.jpg

Articole de la același autor

Prefectul Claudiu Palaz a fost obstrucționat de persoane necunoscute să se întâlnească, ieri, cu cetățenii comunei Bărăganu. Zilele trecute, reprezentanții Prefecturii au lipit afișe prin care locuitorii comunei Bărăganu și a satului Lanurile erau informați că, duminică, 27 martie, prefectul va face audiențe cu ei, la Căminul Cultural, pentru a afla problemele cu care se confruntă și a încerca să-i ajute.
Spre surprinderea multora, în cursul zilei de ieri, oamenii din comuna Bărăganu s-au plâns că au aflat în urmă cu doar o oră că prefectul va veni la ei în comună, deoarece afișele lipite au fost rupte.
În aceste condiții, deoarece la Căminul Cultural din satul Lanurile deja îl așteptau câteva zeci de oameni, prefectul a luat decizia ca și cei din comuna Bărăganu să vină în satul Lanurile, pentru a-și spune problemele.
În deschiderea audienței, prefectul și locuitorii au ținut un moment de reculegere în memoria fostului primar Constantin Bențea, decedat în urmă cu două luni.
"Regret că cineva încearcă ca prefectul să nu se întâlnească cu dumneavoastră fără să înțeleagă că problemele cetățeanului sunt cele mai importante", a spus Claudiu Palaz.
La audiența cu prefectul, au fost prezente aproximativ 100 de persoane care, pe parcursul a patru ore, au reclamat fel și fel de probleme, de la lipsa documentelor pentru terenurile pe care au casele construite și până la neimplicarea polițiștilor în prinderea infractorilor. În acest context, pentru cele mai multe probleme administrative, prefectul a găsit soluții favorabile de rezolvare.
Totuși, cele mai multe persoane
s-au plâns de faptul că se tem să mai iasă din case până și ziua, deoarece hoții acționează fără scrupule, iar polițiștii nu se implică să le rezolve problemele.
"Bătrânii au început să se baricadeze în case de frică, se fură aproape orice, de la bunuri la animale. Poliția de la noi este ținută ca bibelou. Cei responsabili nu se implică deloc, se depun reclamații, dar oamenii legii nu fac nimic. Dosarele zac degeaba. Dacă ai nevoie de un polițist, după ora 16.00, nu mai găsești niciunul", au spus locuitorii.
Drept urmare, prefectul Claudiu Palaz a promis oamenilor că va încerca să rezolve și această problemă.
"Voi face adresă la IPJ Constanța, prin care voi cere să se facă o verificare la Postul de Poliție. Nu este normal ce se întâmplă", a precizat Claudiu Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4242 secunde