Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Săptămâna asta luăm o decizie

106
Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Săptămâna asta luăm o decizie - ludovicorban2-1598337143.jpg
Restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 septembrie! Declarația îi aparține premierului Ludovic Orban și a fost făcută  la Jurnalul de seară, de la Digi24. O decizie în acest sens urmând a fi luată în cursul săptămânii.


"Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și alți specialiști să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenția mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival și va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă", a precizat Ludovic Orban la Digi 24.


Acesta a reiterat faptul că temperaturile scăzute înregistrate deja în zona montană vor face dificilă servirea mesei în spații deschise.


Orban a avansat ca termen probabil pentru redeschiderea restaurantelor începutul lunii septembrie.


"Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiții", a spus el.


Premierul a adăugat că se analizează și posibilitatea reluării vieții culturale în spații închise.


"Discutăm de posibilitatea reluării activității în instituții de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiții: distanțare, portul măștii, dezinfectare și alte posibile soluții pentru reducerea riscului de răspândire", a afirmat Orban.


În ceea ce privește prezența spectatorilor pe stadioane, prim-ministrul a subliniat faptul că galeriile echipelor sunt foarte greu de controlat și că, în aceste condiții, riscul de transmitere a noului coronavirus este foarte mare, dar dacă scade numărul de infectări și într-o localitate nu e niciun caz, se poate ajunge și la meciuri cu public.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2281 secunde