Lupta în PNL, faza pe județe. Alegeri interne marcate de scandaluri

193
Lupta în PNL, faza pe județe. Alegeri interne marcate de scandaluri - pnl-1625488031.jpg
Alegerile pentru liderii PNL din județe au fost marcate de scandaluri. Deși o parte dintre organizații și-au ales deja noua conducere, tensiunile rămân prezente și după scrutin. Cu două luni înainte de Congresul în care liberalii vor alege între Ludovic Orban și Florin Cîțu, partidul pare să fie pe un butoi de pulbere. Liberalii din Pitești și-au ales ieri noua conducere. Întregul proces de vot a fost marcat de un scandal imens. Candidații au fost Gelu Tofan, susținut de președintele PNL, Ludovic Orban, și de liderul din Argeș, Adrian Miuțescu, și Mihai Coteț, apropiat de premierul Florin Cîțu.

Problemele au început încă de la legitimarea membrilor filialei. La triajul celor care intrau în sala în care aveau loc alegerile a participat și Gelu Tofan. Apropiații premierului au acuzat că au fost falsificate convocatoarele, scoși de pe listă susținători ai lui Coteț și că au fost adăudați peste noapte susținători ai candidatului apropiat de Orban.

În final, Tofan a câștigat cu 63 de voturi peste Coteț, care susține că ceea ce s-a întâmplat ieri a fost un surogat de alegeri și va depune contestație.

O situația similară s-a petrecut la Timișoara, unde au candidat viceprimarul orașului, Cosmin Tabără, și consilierul local Raul Ambruș. Scandalul a pornit de la faptul că 150 de liberali, susținători ai lui Ambruș, nu se regăseau pe liste pentru a vota.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4332 secunde