Mai multe proiecte blocate în comuna Oltina din cauza lipsei banilor. "Unii oameni nu mă înţeleg"

1163
Mai multe proiecte blocate în comuna Oltina din cauza lipsei banilor.
În Dobrogea există mai multe localități în care proiectele pe care le au primăriile sunt blocate din cauza lipsei banilor. Aşa se întâmplă şi în comuna Oltina, acolo unde primarul Ştefania Cealera se plânge de faptul că nu îşi poate duce proiectele la bun sfârşit. Ea spune că nu există bani suficienţi şi, din această cauză, este „legată de mâini şi de picioare”.

Mai mult decât atât, aceasta este blamată de unii locuitori din Oltina care o acuză că nu se zbate pentru bunăstarea comunei. Ştefania Cealera a încercat să le explice acestora că, dacă nu sunt bani, proiectele nu pot fi finalizate.

„Unii oameni mă înţeleg pentru faptul că avem probleme şi suntem blocaţi cu multe proiecte începute. Alţii sunt dezamăgiţi că am promis ceva şi nu m-am ţinut de cuvânt. Eu m-aş ţine de cuvânt dacă s-ar putea. Să am bani şi rezolv toate proiectele. Am două proiecte blocate de executant, care este în faliment acum. A luat două proiecte mari pe comuna Oltina şi a ajuns falimentar. Ce pot să mai zic? Contractul a expirat şi acum trebuie să scoatem la licitaţie, cu preţul care există în acest moment pe piaţă, şi vă daţi seama ce diferenţă mare este faţă de 2019-2020. Măcar să reuşesc să asfaltez comuna şi tot ar fi bine. Am obţinut nişte bani pe PNDL 2, așa încât vom termina de construit podeţele din comuna Oltina şi vom asfalta strada Bisericii. Aceste proiecte erau blocate din cauza lipsei banilor. Şcoala este pe terminate, însă acum suntem blocaţi, pentru că, din cauza diferenţei mari de preţ, nu putem să o dotăm cu tot ce trebuie. Diferenţa va fi suportată din bugetul comunei. Trebuie să dotăm şcoala cu băncuţe, astfel încât să înceapă activitatea”, a explicat șefa administrației din comuna Oltina, Ştefania Cealera.

Ea a mai adăugat că multe dintre proiectele pe care le are acum în implementare aparţin vechii administraţii locale. În plus, a precizat că trebuie să ducă aceste proiecte la bun sfârşit şi abia apoi să îşi implementeze propriile sale proiecte. Edilul din Oltina a enumerat câteva proiecte care se află acum în desfăşurare şi pe care speră să le finalizeze.

„Am câteva proiecte care sunt blocate. Am depus, ca toată lumea, două proiecte prin programul Anghel Saligny şi pe PNDR. Acum aşteptăm. Aceste proiecte vizează asfaltarea a trei kilometri și jumătate în comuna Oltina şi alţi trei kilometri în satele aferente. Proiectele sunt depuse în 2019-2020. Materialele s-au scumpit, astfel că valoarea proiectelor s-a mărit foarte mult. Dar nu sunt singura care mă aflu în această situaţie. Toţi primarii din judeţul Constanţa au probleme. Proiectele pe Anghel Saligny sunt depuse din octombrie şi până acum nu s-a semnat nimic. Este foarte greu. În ritmul acesta sigur nu voi reuşi să duc proiectele la bun sfârşit. În stilul acesta de nealocare a banilor, nu putem să facem treabă. S-au dat ordonanţe, s-au făcut documentaţii. Până la ora aceasta, statul român nu a găsit soluţia să ne dea bani mai mulţi”, a mai spus Ştefania Cealera.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3639 secunde