Maia Sandu, despre posibila unire a României cu Republica Moldova

509
Maia Sandu, despre posibila unire a României cu Republica Moldova - maia-1651152696.jpg

Articole de la același autor

Maia Sandu a vorbit despre posibila unire a României cu Republica Moldova. Liderul de la Chișinău a explicat în ce condiții s-ar putea întâmpla.


Fostul premier al Republicii Moldova Iurie Leancă a lansat ipoteza, în exclusivitate la News Hour with CNN, că unirea dintre cele două țări ar fi cea mai bună soluție pentru vecinii pe peste Prut, pentru a evita e eventuală agresiune a Rusiei. Declarația sa a fost preluată de canalele de știri ale Republicii Moldova.

Potrivit Antena3.ro în cadrul unui interviu pentru postul JurnalTV, președintele Republicii Moldova a fost rugat să comenteze acest scenariu. Maia Sandu a explicat că nu este un subiect pentru care este necesară doar părerea ei.


"Aceste întrebări ar trebui adresate cetăţenilor. Aceasta (unirea cu România - "I.") nu se poate întâmpla decât cu sprijinul poporului, când poporul va spune că vrea, se va întâmpla. Atâta timp cât oamenii nu vor acest lucru sau nu există o masă critică de oameni care să susţină acest obiectiv, atunci...

În ceea ce priveşte aderarea la NATO, răspunsul este acelaşi - decizia este la latitudinea cetăţenilor. A fost decizia cetăţenilor când au votat Constituţia. Astăzi putem vedea în sondaje care este atitudinea majorităţii oamenilor faţă de această problemă", a declarat liderul de la Chișinău.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2907 secunde