"Majorarea prețului la gaze este dovada incapacității Guvernului de a negocia cu FMI"

251

Prețul gazelor naturale livrate populației va urca, din septembrie, cu 5%, iar pentru firme, majorarea va fi de 10%, întrucât creșterea costurilor nu a fost transferată în prețurile finale în ultimii ani, a anunțat șeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu România, Erik der Vrijer.

"Foile de parcurs pentru gaze și electricitate nu s-au devansat. Există un mecanism în România, o formulă, care arată în cazul în care costurile cresc atunci vor trece în prețurile finale. Această formulă nu s-a aplicat în ultimii ani", a afirmat der Vrijer.
Întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care Guvernul a decis această majorare, premierul Victor Ponta a afirmat că Executivul a constatat acum că fostul Cabinet nu a dispus majorarea prețului, așa cum avea obligația.
"Acum să înțeleg că sunt acuzat că nu am majorat prețul la factura de gaze, că dacă îl măream eram acu-zat de ce am făcut-o. Această majo-rare a prețului la gaze este dovada incapacității Guvernului de a negocia cu FMI. Pentru că știu cât de dure au fost negocierile de fiecare dată cu privire la prețul utilităților și la gaze și știu că arde buzunarul fiecărui cetățean", a spus Emil Boc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3416 secunde