Mangalia blocată de Tusac în ajunul Crăciunului

1185
3
Mangalia blocată de Tusac în ajunul Crăciunului - mangaliamihaiclaudiutusac7-1324400266.jpg
Locuitorii municipiului Mangalia o duc din ce în ce mai rău, iar conducerea administrației locale, oricare ar fi aceea, nu dă semne că ar mișca în front pentru a remedia situația.

Oamenii au căldură doar câteva ore pe zi, decorațiunile stradale lipsesc cu desăvârșire, iar lucrările la blocuri și borduri începute de Tusac au fost lăsate de izbeliște.

Liderul PC, Ion Mincă și fostul consilier liberal Viorel Oleniuc, îl acuză pe Claudiu Tusac, de faptul că lasă în mod intenționat Mangalia în paragină, "pentru a ține cu dinții de scaunul de primar".

Oleniuc a explicat pentru Cuget Liber care este viziunea sa asupra problemelor din administrația locală Mangalia, acuzându-i pe membrii PNL Mangalia și Constanța că sunt părtași la "încercarea disperată a lui Tusac de a-și păstra scaunul de primar".

"Tot ce se întâmplă la ora actuală în Mangalia este rezultatul clar al relei voințe de care dă dovadă Tusac. Această confuzie care s-a creat în rândul oamenilor îi convine pentru că încă se vrea primar și face orice pentru a obține acest lucru. Încearcă să dovedească faptul că, dacă nu este el la primărie, nu se face nimic. Ca și cum tot ce s-a făcut până acum în Mangalia s-a făcut din buzunarul lui. Este un dublu scenariu, pentru că pe de altă parte se aruncă tone de fluturași în cutiile poștale prin care se acuză Guvernul, Prefectura Constanța, pe fostul primar de acum șapte ani, dă vina pe contracte încheiate acum 100 de ani. Toată lumea este de vină că nu poate face treaba, mai puțin el", explică Oleniuc.

"Mangalia suferă pentru disperarea lui Tusac de a fi primar"

În opinia sa, singura modalitate prin care municipiul Mangalia ar putea să revină pe linia de plutire din punct de vedere administrativ este prin dispariția definitivă a lui Tusac.

"Individul acesta trebuie săltat și luat cu cătușele, pentru atât timp cât rămâne în Mangalia va face orice să rămână la Primărie. Eliberarea din funcție nu este de ajuns, nu putem suferi pentru disperarea unui om de a fi primar. (…) Sorin Andrei și Constantin Filimon sunt exact oamenii de care avea nevoie pentru a pune plapuma peste țambal, cum se spune. Adică exact oamenii pe care să îi poată controla cum vrea el și care să nu scoată la iveală toate contractele făcute de Tusac, toate găurile din bugetul local, toate datoriile publice pe care Mangalia le are. Nu l-a vrut pe domnul Mincă în funcția de viceprimar pentru că acesta ar fi arătat cu exactitate ce se întâmplă. În orice caz, cred că cineva trebuie să intervină. Instituțiile abilitate, Prefectura, Guvernul, cineva trebuie să ne scape de acest om și acoliții săi, care nu știu altceva decât să-și urmărească interesele personale. Pot să vă spun că la ora actuală în Primăria Mangalia există docu-mente prin care sunt utilizați banii publici, fără nicio semnătură de primar, fără nicio ștampilă, nu se poate așa ceva. Tusac trebuie să dispară definitiv din Mangalia", a declarat Viorel Oleniuc.

"Nu mai există liberali în Mangalia"

Referitor la foștii săi colegi de partid, Oleniuc a folosit cuvinte aspre, atât la adresa conducerii locale din Mangalia, cât și la adresa celei județene. Întrebat dacă a mai avut discuții cu foști săi colegi de partid, Oleniuc a replicat: "Nu mai există liberali în Mangalia. Știu foarte bine că sunt în afara statu-tului. Ședințele se țin cu șase, șapte membri, deci nu au cvorum pentru că în mod normal ar trebui să fie cel puțin 11, iar Constanța închide ochii. Vin și ei la ședințe, văd că se strâng trei, patru oameni cu tot cu ei și nu fac nimic. În situația asta, sunt convins că nu o să scoată nici 3%. Eu îmi voi menține poziția de independent, indiferent ce voi face, pentru că voi candida. Oricum, nu voi sta pasiv în fața unor oameni precum Tusac și voi încerca să găsesc o echipă, care să nu aibă legătură cu el și cu USL-iștii săi de doi lei", a declarat Oleniuc.

"Tusac lasă oamenii în beznă"

Liderul PC Ion Mincă susține spuse lui Oleniuc, declarând că Tusac lasă oamenii în beznă și frig de sărbători în mod intenționat.

"Nu a pus o luminiță în oraș, niciun beculeț. Ce vrea să demonstreze? Oricum oamenii știu că este la primărie în fiecare zi. Dacă tot stă acolo, deși nu are niciun drept legal, ar trebui să facă treabă. Oricum Filimon și Andrei fac exact ce le spune acest Costel Busuioc de la Mangalia", a declarat Mincă.

Deși poziția lui Mincă de viceprimar a fost reasigurată recent de către prefectul Constanței, liderul conservatorilor din județ declară ca va sta departe de Primăria Mangalia până la soluționarea în instanță a problemelor dintre Tusac și Claudiu Palaz.

"N-am intrat în primărie pentru că nu vreau să dau în penibil. Am vrut să preiau atribuțiile de primar pentru că puteam să rezolv problemele urgente. Chiar puteam să rezolv problema căldurii, nu voiam să merg acolo să fac act de prezență. Totuși, voi aștepta până când se va decide în instanță soarta lui Tusac. Acum m-au dat în judecată și Filimon și Tusac, pentru calomnie. Nu-mi pasă. Pentru toate afirmațiile pe care le-am făcut despre ei există documente", a declarat Mincă.

Comentează știrea

1946 si 2012=diktatura
21 decembrie 2011
Cine-i de vina

Mangalia e bocata de : pedelaci,traditori,Palazu Mic(al cu prefectura).

Misu S
21 decembrie 2011
Caldura

Legat de acest articol as vrea ca domnul prefect sa ia cunostinta de acest raspuns , legat de situatia actuala. Raspuns prefectului pe blog - 21.12.2011 Catastrofa dom'prefect! Cat va certara-ti intre voi, noi, populatia din Mangalia ne-am afundat rau de tot. Pentru 15 zile de "abureala" ca aia nu a fost incalzire in noiembrie, ne-a venit plata 200 lei. Caloriferele s-au incalzit uneori, doar seara si foarte putin, de nu ar fi ajuns nici de un ceai. Pe luna de iarna, cu livrarea de agent termic in regim normal, plata sigur va depasi 1000 RON. L-am banuit pe Tusac de frauda imobiliara pe scara larga. Plata intretinerii va fi atat de inpovaratoare incat in primavara vor fi cateva sute de familii care nu vor putea sa plateasca si vor fi executati silit, cu ajutorul justitiei. Am crezut ca aparati interesele populatiei, asa cum va cer atributiile functiei (institutiei pe care o reprezentati). Si m-am , pardon , ne-am inselat. Reprezentati acelasi guvern ticalos, sustinut de acelasi partid hraparet, care sigur este parte la aceasta ticalosie. De fapt era evident, legaturile lui Tusac cu Udrea - Cocos sunt de notorietae, ele continua si in prezent. Asta este motivul pentru care firmele lui Tusac castiga lucrari de milioane de euro in Mangalia ( schimbarea tramei stradale, refacerea portului turistic care a fost terminat acum 2 ani de Iorgus, etc) si nu il deranjeaza nimeni. Va jucati cu populatia de-a POLITISTUL BUN SI POLITISTUL RAU domnule prefect. Probabil ca va intalniti cu tUSAC pe ascuns si radeti amandoi de noi, de populatie, pana va dor burtile. HALAL !

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3492 secunde