Marcel Ciolacu a fost desemnat pentru funcţia de premier al României. "Ţara noastră a trecut într-o altă etapă"

2806
Marcel Ciolacu a fost desemnat pentru funcţia de premier al României.

Articole de la același autor

Marți după-amiază, preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Marcel Ciolacu în funcţia de premier al României.

"S-au terminat consultările şi vreau să fac câteva remarci. Coaliţia de guvernare a decis să funcţioneze pe un moedel nou pentru România cu o schimbare a premierilor. Acest model a funcţionat foarte bine. Am avut în prima parte ca prim ministru pentru Nicolae Ciucă care a condus un format din miniştrii desemnaţi. România a trecut prin mai multe crize şi datorită felului în care Guvernul condus de Nicolae Ciucă România a trecut cu bine de criza energetică şi de criza inflaţiei. Toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotaţia premierilor arată un nou nivel de seriozitate la nivelul coaliţiei de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-a promis că marile crize vor fi rezolvate şi aşa a fost. După aceste consultări, nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziţia de premier al României pe Marcel Ciolacu pe care îl invit să formeze un guvern şi să continue munca serioasă care a fost făcută până acum", a declarat Klaus Iohannis.
Imediat după ce Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu, acesta din urmă a ţinut un discurs scurt.

"Vreau să îi mulţumesc domnului Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare pe care l-a făcut. Îi mulţumesc din postura de român pentru că România a trecut într-o altă etapă. Într-una de democraţie consolidată. Dacă Guvernul condus de Nicolae Ciucă a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca următorul guvern condus de mine să fie despre economie şi reformă. Până luni trebuie să avem un guvern format şi apoi să venim la dumneavoastră pentru depunerea jurământului. Locul României este în UE şi în NATO, indiferent cât caută unii să ducă România către alte direcţii. Trebuie să avem o stabilitate politică. Îi mulţumesc domnului Iohannis pentru onoarea pe care mi-a făcut-o de a fi premier desemnat", a declarat Marcel Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9641 secunde