Marcel Ciolacu: „Locul copilului este alături de familie”

338
Marcel Ciolacu: „Locul copilului este alături de familie” - ciolacu-copii-1700490945.jpg
România nu poate creşte dacă toţi copiii care se nasc aici nu au şanse egale de a-şi dezvolta potenţialul, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat, luni, la Palatul Victoria, la evenimentul dedicat semnării primelor contracte aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă C13/I1 pentru investiţii în crearea unei reţele de centre de zi destinate sprijinirii copiilor expuşi riscului de a fi separaţi de familie.

„Mă bucur că sunt astăzi (n.r. luni), într-o zi cu adevărat specială, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, gazda acestui eveniment care marchează în mod cert un punct de cotitură în dezvoltarea sistemului de protecţie socială a copiilor din România. Mă bucur, pentru că, iată, chiar de ziua lor demarăm o serie de investiţii finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care au ca scop crearea, în final, a peste 150 de centre de prevenire a separării copilului de familia sa. Locul copilului este alături de familie, iar rolul nostru, în şi din funcţiile pe care vremelnic le deţinem, este să facem tot posibilul, astfel încât toţi copiii din România să crească şi să se dezvolte în interiorul familiilor lor. Şi exact acest lucru îl facem astăzi, împreună, autorităţi centrale şi locale, prin semnarea primelor 22 din cele 150 de contracte de finanţare pentru realizarea centrelor de zi destinate copiilor expuşi riscului de a fi separaţi de familiile lor, dar şi recuperării copiilor cu dizabilităţi sau consilierii şi sprijinului pentru părinţi şi copii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde