Maria Stavrositu a preluat conducerea PNȚCD Constanța

1174
17
Maria Stavrositu a preluat conducerea PNȚCD Constanța - mariastavrosituapreluat4-1386008893.jpg

Articole de la același autor

Președintele contestat al PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a anunțat, ieri, că Biroul Național de Conducere al partidului a desemnat două persoane la conducerea filialelor din Iași și Constanța. Mai exact, este vorba de doi foști democrat-liberali, Marius Spânu la Iași și Maria Stavrositu la Constanța, ambii fiind numiți interimari la conducerea filialelor județene. 


Numirea Mariei Stavrositu vine la scurt timp după ce, la începutul lunii noiembrie, ea a fost cooptată în Biroul Național de Conducere al PNȚCD - aripa Pavelescu fiind aleasă vicepreședinte la nivel național. 


După cum se știe PNȚCD-ul se află în plin scandal, partidul fiind împărțit în două tabere, pe rolul instanțelor de judecată fiind mai multe procese, în unul dintre ele Aurelian Pavelescu fiind contestat ca lider al partidului. 


Aceeași situație se află și la Constanța unde lider este Tudorel Chesoi, unul dintre cei mai vechi membrii ai PNȚCD Constanța. Con-testatar al lui Pavelescu, în urmă cu ceva timp, el ar fi fost exclus din partid, însă decizia acestuia a fost atacată în instanță pe motiv că nu are calitatea de a face așa ceva. 


Așadar, se poate trage concluzia că, Maria Stavrositu, fost deputat PDL, a intrat în PNȚCD în plin scandal politic, situația fiind incertă până la clarificarea lucrurilor de o instanță de judecată. 


Mai mult, ținând cont că cei mai mulți membrii ai filialei de la malul mării sunt aliați ai președintelui Tudorel Chesoi, este de înțeles că Maria Stavrositu va trebui să aducă oameni noi în partid. Lucru care, de altfel, nu poate fi foarte greu ținând cont că, atunci când a plecat din PDL au fost destui membrii care au urmat-o. 


Maria Stavrositu nu a putut fi contactată pentru a i se lua un punct de vedere cu privire la obiectivele sale. Cu toate acestea, surse din aripa Pavelescu susțin că ea va avea ca și strategie punerea în practică a moțiunii intitulată "Renaștem pentru România ta", în care se vorbește despre necesitatea unui program economic de dreapta, de esență liberală, care are în centru interesele economice ale românilor, care pre-supune stimularea inițiativei private, încurajarea întreprinzătorilor și a liber-profesioniștilor, dar și valorificarea resurselor naturale și umane având ca principal criteriu beneficiile directe ale românilor și nu ale statului sau ale altcuiva.


Potrivit documentului, PNȚCD pledează pentru reducerea impozitării directe, reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 10 procente și reducerea TVA la nivel inițial, de 19%. În virtutea tradiției sale istorice, PNȚCD își conturează programul politic pe dezvoltarea domeniului strategic al agriculturii și industriei alimentare. Moțiunea PNȚCD mai menționează descentralizarea și regionalizarea, prin aplicarea principiului subsidiarității, dublat de transferul de resursă financiară de la autoritățile centrale către auto-ritățile locale.


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Hanibal
3 decembrie 2013
functia obliga

In conditiile in care PNTCD nu si-a clarificat situatia si se mentine dezbinat,este greu sa convinga pe cineva ca un program de natura celui prezentat ca " Renastere pentru Romania ta ". De ce " a ta " si nu " a noastra " este alta poveste. Electoratul romanesc este satul de programe si promisiuni. Framantarile si manevrele care au loc pe scena politica pot fi benefice pentru cetateni daca se intentioneaza sincer ca fortele politice "de dreapta" sa duca la unificarea mult dorita in vorbe si foarte putin in fapte. PNTCD nu poate reprezenta nimic pana cand nu va gasi solutia unificarii celor doua tabere si va opta pentru un program in care " maretele obiective" enumerate mai sus , nu vor fi adaptate la realitatile crude pe care le traiesc cetatenii: somajul,nivelul de trai scazut,impozitele si taxele jecmanitoare,coruptia , gigacaloria,incapacitatea si imoralitatea liderilor de partid.Ar fi un exemplu unic in Romania ca Maria Stavrositu sa gaseasca solutia realizarii unei unificari a PNTCD pe plan local si colaborarii cu dl Chesoi si s-ar renunta la lupta ridicola pentru putere intr-un partid care doar printr-o minune mai exista pe scena politica.Visam,asa cum spune si Toparceanu, la o lume in care conflictul politic " E o rusine,un delict nedemn de vremi civilizate"....." De ce va puneti gheara-n gat?Sa lase unul cat de cat,sa dea si celalat ceva". Dna Stavrositu si dl Chesoi pot face demonstratia ca se poate , si asteptam cu nerabdare o dreapta unificata condusa de o echipa infratita formata din Stavrositu,Chesoi,Palaz , Culetu si Chiru, la care,de ce nu,poate va adera si Hasotti.

Zurbagiu
3 decembrie 2013
Lasa-ne

Ce nu-si vede de altele, femeia asta! Se plimba din partid in partid, face politica de cartier, vrea ea sa fie mereu prin ziare.

ady
3 decembrie 2013
ce spun adevaratii taranisti?

Acum sa-i vedem; ati ales un presedinte ? da. Acceptati unul numit , renuntand la cel ales ? Daca da luati-va bagajele si acasa , ca nu mai poate fi vorba de pntcd. Ca vin oameni noi , chiar Stavrosita nu-i rau , dar sa b nu se cocoate in frunte , ca inca scrie PDL pe fruntea ei si era un vanic aparator al lui Basescu si Boc < Udrea etc.

Vai de mama lor!
3 decembrie 2013
Smecherii de cartier.

Oportunista,fripturista,pribeaga din partid in partid,pedelista, pepededista si acum taranista in numai doi ani de zile..Specialista in pierderi politice planificate le va baga mortu in casa si taranistilor.

admirator
3 decembrie 2013
da' ce a facut Chesoi?

a propus alianta cu Mazare si ai lui? Pe cine s-a bazat? Cum a activat toti membrii de partid? (Si asa putini.) Cum a desfasurat activitatea de adunare de prozeliti? Chesoi a blocat activitatea partidului, prin oamenii lui... Sa vedem ce face Stavrosita, caci renumele prost o precede... Oricum, sunt multe probleme de rezolvat in instante. Hashotti cu ei? A trecut -demult- in barca lui Mazare si ai lui. Ca de altfel toti cei controlati de Moscova. Indiferrent de culoarea politica afisata. Om vedea ce se alege...

lorena
3 decembrie 2013
stavrositu

draga Magda roaga-l pe unchiul tau Zlatcu sa nu mai dea telefoane la membrii PDL sa nu-l mai jigneasca pe Chiru,iar daca ai plecat cu toate datele membrilor din partid asta nu inseamna ca te vor insoti si iti vor aprecia gestul oprtunist al tau,iar d-l Tapliuc sa fie atent la miscarile Stavrositei caci este ffffffoarte conflictuala;o spune cineva care a primit telefon si a refuzat oferta!

dede
3 decembrie 2013
sa ne lase

S-a reintors in plan politic fufa asta mahalagioaica,dar acum si-a nimerit partidul ,aici merita sa fie ,la PNTCD. Ha Ha Ha

constanteanul
3 decembrie 2013
machepolitca

Traseista asta , inculta si nesatula nu suporta sa stea fara a fi in politica pentru a-si aduce beneficii proprii ! Vai de capul celor cu care va fi "colega "de partid!

Un alegator
3 decembrie 2013
...fara comentarii!

....cand ma gandesc cum s-a construit PNTCD Constanta dupa 1990....numai oameni de valoare! Unul si Unul! Medici, profesori, ingineri.....si ce a ajuns acum....cu doamna asta cu arome de fasole cu ciolan....pacat! De asta merge Tarii asa de rau si neispravitilor de politicieni, asa de bine....fara comentarii.....

antricot
4 decembrie 2013
sa ne lase

mai , daca esti barbat cu adevarat nu te mai ascunde sau iti este teama ca te va da afara stimabilul ''Patron ''

Răspuns la: sa ne lase
Adăugat de : dede, 3 decembrie 2013
S-a reintors in plan politic fufa asta mahalagioaica,dar acum si-a nimerit partidul ,aici merita sa fie ,la PNTCD. Ha Ha Ha
17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.388 secunde