Pe principiul fă-te frate cu dracu până… scapi de case

Mazăre vrea să vândă locuințele ieftine prin programul "Prima casă" al lui Boc

2093
Locuințele ieftine ale Admi-nistrației Mazăre ar putea fi achiziționate și prin programul "Prima Casă". Deși colegii de partid ai primarului constănțean au susținut sus și tare căderea Guvernului Boc II, Mazăre nu exclude acum să se folosească de măsurile luate de Executivul demis ca să se vadă cu… casele vândute. Mai exact, este vorba despre programul "Prima Casă", destul de contestat, care acum, însă, ar putea fi unul din colacii de salvare pentru ca administrația locală să își vândă locuințele ieftine.
Edilul a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții a 16 bănci și instituții financiare din Constanța pentru a discuta cu ei despre disponibilitatea pentru finanțarea viitorilor proprietari. După întrevedere, primarul a declarat că toate băncile s-au arătat dispuse să finanțeze tinerii pentru ca aceștia să își poată achiziționa locuințele contractate prin programul administrației locale. Condițiile de finanțare diferă, bineînțeles, de la o bancă la alta, viitorii proprietari urmând să facă un tur de forță pentru a opta pentru oferta cea mai avantajoasă.
Dincolo de promovarea directă a programului în rândul bancherilor, Mazăre a avut ieri un scop bine definit, respectiv acela de a le atrage atenția tuturor celor care sunt înscriși în program și care se numără printre primii potențiali beneficiari ai locuințelor ieftine, să pregătească banii! "Îi rog pe toți cei care știu și au semnat contracte pentru apartamente în blocuri pe care le văd că sunt gata de finalizare să trateze foarte serios problema pentru că în curând îi vom anunța că trebuie să vină să semneze contractele definitive, să plătească avansuri, să-și găsească formulele de finanțare", a spus primarul.
Cât despre posibilitatea ca locuințele programului Mazăre să fie achiziționate prin "Prima casă" a lui Boc, Mazăre nu a exclus nici această posibilitate, ba chiar a susținut-o, arătându-se dispus să pună o vorbă bună chiar și la București, la Fondul de Garantare, acolo unde se întârzie cel mai mult pentru analiza documentațiilor depuse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1774 secunde