Ministrul Angel Tîlvăr i-a transmis ambasadorului Israelului interesul României pentru instruirea militară comună

303
Ministrul Angel Tîlvăr i-a transmis ambasadorului Israelului interesul României pentru instruirea militară comună - ministruambasador-1676046541.jpg
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a primit, vineri, la sediul MApN, vizita ambasadorului Statului Israel la Bucureşti, Reuven Azar.

Pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate, precum şi principalele repere ale cooperării în domeniul apărării atât în format bilateral, cât şi NATO şi UE, arată un comunicat al ministerului român.

Potrivit sursei citate, cei doi au trecut în revistă stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării şi perspectivele de colaborare în viitor.

În acest context, „a fost evidenţiată relaţia fructuoasă cu forţele armate israeliene, fiind exprimat interesul părţii române pentru dezvoltarea cooperării în domeniul instruirii în comun, precum şi la nivelul forţelor aeriene, navale sau al medicinei militare”. A fost subliniat, de asemenea, dialogul bilateral politico-militar, amintindu-se vizita oficială a ministrului Apărării Naţionale în Statul Israel în 2022.

Ministrul Apărării Naţionale a apreciat rolul activ al Israelului din perspectiva de partener în cadrul Dialogului Mediteranean al NATO şi a subliniat sprijinul pentru consolidarea relaţiilor Statului Israel cu Uniunea Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5613 secunde