Ministrul Stelian Ion a discutat cu ambasadorii statelor UE în România

241
Ministrul Stelian Ion a discutat cu ambasadorii statelor UE în România - stelianiondiscutii-1619113008.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a discutat în format videoconferinţă cu ambasadorii la Bucureşti ai statelor membre UE.

Subiectele de interes au fost: proiectul legii de desființare a Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pachetul legilor justiției, modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, prioritățile Ministerului Justiției pentru finanțarea acordată prin Planul Naţional de Redresare și Rezilienţă (PNRR).

Ministrul Stelian Ion a accentuat importanța respectării, în procesul de legiferare, a recomandărilor cuprinse în rapoartele MCV, GRECO şi a avizelor Comisiei de la Veneţia. Diplomaţii participanţi au subliniat că progresele în domeniul justiţiei sunt aşteptate şi vor fi apreciate în contextul MCV şi al Mecanismului privind Statul de Drept. Intervenienții au salutat sesizarea Comisiei de la Veneţia de către ministrul Justiţiei, afirmând că este foarte important ca legile să fie elaborate în deplin acord cu propunerile şi avizele acestui for.

„Așteptările societății românești sunt foarte mari. În ultimii ani am exersat democrația şi am demonstrat că putem apăra principiile statului de drept în România. Vom folosi toate instrumentele de care dispunem, pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei. În acest proces, contăm pe sprijinul Comisiei Europene şi al Statelor Membre”, a declarat ministrul Stelian Ion.

Referitor la proiectele incluse în PNRR, ministrul a precizat că proiectul major, a cărui finanţare se solicită prin PNRR, este digitalizarea justiţiei. Demersul este necesar pentru îmbunătăţirea accesului la justiţie şi pentru eficientizarea funcţionării sistemului judiciar. Pe lângă acesta, sunt solicitate finanţări pentru îmbunătăţirea infrastructurii instanţelor, a penitenciarelor şi a Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3814 secunde