Ministrul Voinea i-a răspuns lui Nicușor Constantinescu de ce trebuie plătite arieratele

378
Plata arieratelor la nivelul autorităților locale, cu o valoare de 1,18 miliarde lei, este o condiție pentru ca România să intre în board-ul FMI în luna iunie, când ar trebui făcută evaluarea acordului stand-by de tip preventiv, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. 
"Arieratele sunt de 1,18 miliarde și la nivelul autorităților locale, față de 840 milioane la sfârșitul lunii decembrie. Mai sunt și alte plăți restante care se apropie de termenul de 90 de zile și care vor deveni arierate și vor trebui plătite. Noi avem o prevedere foarte clară în acordul cu FMI, nu intrăm în bordul Fondului Monetar Internațional în iunie dacă nu îndeplinim această condiție", a spus Liviu Voinea, citat de Agerpres. 
Ministrul a precizat că înțelegerea cu Fondul este de interes național, pe de altă parte este și interesul statului să plătească datoriile astfel încât economia să funcționeze. 
"S-a publicat Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern care cere plata arieratelor care au cheltuieli din surse bugetare. E normal să plătești tocmai pentru a nu falimenta firmele, iar statul împrumută autoritățile locale cu 800 milioane de lei pe cinci ani tocmai pentru a susține acest demers",a spus ministrul delegat pentru Buget. 
Premierul Victor Ponta a declarat, zilele trecute, că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, are tot sprijinul său, în ciuda criticilor aduse de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, subliniind că are toata încrederea în autoritățile locale, doar că "nu fac ei Guvernul". 
Reacția premierului intervine după ce șeful Consiliului Județean Constanța și-a exprimat nemulțumirea față de o circulară despre care a spus că a fost transmisă de ministrul delegat pentru Buget, prin care se cere achitarea cu prioritate a arieratelor, adică plăți restante cu o vechime mai mare de 90 de zile, cu bani de la programele de dezvoltare locală și a proiectelor care necesită cofinanțare locală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Actual : FMI acordă un ajutor pentru Mali
Pagina a fost generata in 0.4316 secunde