FMI MĂTURĂ PE JOS CU GUVERNUL PONTA: "Nu o să ne punem noi credibilitatea în joc pentru promisiunile voastre neonorate"

1644
1
FMI MĂTURĂ PE JOS CU GUVERNUL PONTA:

Guvernul Ponta a început cu stângul relațiile cu instituțiile financiare internaționale. Șeful Delegației FMI de la București, Erik de Vrijer, a răbufnit ieri la adresa guvernanților români, acuzându-i tranșant că dau dovadă de neseriozitate și implică țara în promisiuni neonorate.
Discuția a început în forță, după ce aripa liberală aflată la guvernare, prin vocea lui Dan Radu Rușanu, a reclamat FMI că a impus măsuri economice dăunătoare economiei românești. Elegant, înainte de a le preda o lecție de economie guvernaților, Erik de Vrijer a solicitat ca presa să părăsească sala, pentru ca "discuțiile să fie constructive.
"Înțeleg că aveți motivele dumneavoastră de a spune aceste lucruri, care sunt afirmații lipsite de temei. Eu știam că participăm la o întâlnire fără presă. Dacă vreți să avem un schimb de opinii constructiv, aș dori să continuăm discuția fără reprezentanții media", a spus de Vrijer.
Ce s-a discutat ulterior în spatele ușilor închise? Erik de Vrijer le-a spus deputaților că nu este sănătos ca Guvernul să se angajeze la măsuri și apoi să fie întâmpinați cu tot felul de motivații și de scuze. "De fapt, nu s-a făcut nimic. N-o să-mi pun eu sau șefii meu credibilitatea în joc pentru promisiuni neonorate. Imediat ce vom finaliza cu succes acest program, putem discuta un nou program", a spus olandezul, potrivit hotnews.ro.
Șeful misiunii FMI a mai spus că problema României este că produce prea puțin și că misiunile pot fi finalizate cu succes doar dacă o masă critică de lucruri asupra cărora s-a convenit va fi făcută.
Vrijer a vorbit și despre ritmul de privatizare a companiilor de stat din România: "Privatizarea nu e o dogmă. Înainte de România am lucrat în Franța, unde sunt întreprinderi de stat. Acelea lucrează foarte bine! Aici însă, nu. E nevoie de management profesionist sau de privatizare, sau de măsuri care să stopeze declinul acestor companii. Când mergem la Ministerul Transporturilor sau la alt minister, unde suntem întâmpinați cu tot felul de motivații și de scuze. Guvernul spune că vrea să facă reforme, dar mai adaugă că au nevoie de timp. De exemplu, CFR Marfă. Dacă au nevoie de timp, putem să acordăm acest timp. O acordăm numai dacă avem o dovadă că Guvernul e serios".

 



Comentează știrea

Val
29 ianuarie 2013
Care pe care ?

Se stie ca FMI nu este o institutie caritabila iar angajatii de acolo nu empatizeaza cu saracimea disperata din Romania sau de aiurea. Ei vor surse sigure de castig,pana la urma se si numesc FOND si nu manastire. OK, avem nevoie de banuti,trebuie sa demonstram ca-i putem da inapoi cu tot cu dobanda.Problemele sunt cat de cinstite sunt guvernele fata de propriii cetateni,cat de limpezi in gandire economica,cat de patriote. Apoi,restul ar decurge relativ usor.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5176 secunde