Modernizarea comunei Pantelimon, prioritate pentru primarul Vasile Neicu

278
Modernizarea comunei Pantelimon, prioritate pentru primarul Vasile Neicu - pantelimonlucraricanalizare5-1460393550.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă nu sunt suficienți bani pentru toate proiectele pe care și le-a propus, primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, susține că nu renunță așa ușor și va depune eforturi pentru a găsi bani pentru investiții în localitate. El spune că își dorește tare mult să continue strategia de dezvoltare a comunei Pantelimon, motiv pentru care va și candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 5 iunie. În acest sens, Vasile Neicu a adăugat că una din cele mai importante lucrări pentru locuitori a fost finalizată, mai exact rețeaua de apă din satul Runcu, însă lucrarea ar trebui extinsă și în celelalte sate.

"Locuitorii satului Runcu au apă potabilă și toate gospodăriile vor fi racordate gratuit, din fondurile primăriei. Și nu vrem să ne oprim aici, deoarece lucrările se vor extinde și spre satul Nistorești. Și oamenii de acolo au nevoie de apă potabilă la robinet, astfel că ne aflăm în lucru cu acest proiect", a spus șeful administrației.

Pe de altă parte, și proiectul de racordare a comunei la sistemul de canalizare se află în lucru. Astfel, dacă la Runcu rețeaua de apă este finalizată, între localitățile Pantelimonul de Sus și Pantelimonul de Jos, adică pe o distanță de doi kilometri, se muncește din greu, deoarece se înlocuiesc conductele.

Un alt proiect care se desfășoară în localitate vizează modernizarea străzilor în localitățile Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos și Runcu. Concret, după cum a precizat șeful administrației publice locale din Pantelimon, Vasile Neicu, prin acest proiect, se vor moderniza 13 kilometri de drumuri.

Și construirea unui cămin cultural în satul Run-cu se află pe agenda primarului, iar lucrarea se află deja în construcție.

"Căminul cultural este un obiectiv important pentru întreaga comunitate. A fost semnat contractul de începere a lucrărilor, însă se pare că vremea nu prea mai ține cu noi. Totuși, sperăm să putem pune măcar temelia, iar restul lucrărilor să le reluăm la primăvară, atunci când se îndreaptă vremea. Locuitorii din Pantelimon vor avea un cămin cultural modern", a spus șeful administrației publice locale din comuna Pantelimon, Vasile Neicu.

El a explicat că noul cămin cultural va avea o arhitectură specială, va-loarea investiției ajungând la peste 1,6 milioane lei. Cât despre activitățile culturale din comună, primarul Vasile Neicu a spus că localitatea se mândrește cu ansamblul local "Ulmetum Junior", care reprezintă cu succes comuna la toate festivalurile naționale de folclor, obiceiuri și tradiții, copiii venind acasă mereu cu trofee. Pentru a le răsplăti dedicarea și talentul, primarul Neicu le-a achiziționat copiilor costume de dans tradiționale, confecționate la Bistrița Năsăud. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5247 secunde