Primarul Marian Gălbinașu:

"Modernizarea străzilor din Corbu este proiectul meu de suflet"

220
1

Articole de la același autor

Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, spune că lucrările privind racordarea la gaze sunt în grafic, până la acest moment existând 600 de cereri din partea locuitorilor depuse la primărie.

"În urma solicitării de racordare a comunei Corbu la rețeaua de gaze naturale, SC Congaz SA Constanța a finalizat analiza de rentabilitate, în urma căreia rezultă faptul că execuția rețelei este justificată din punct de vedere economic. Se lucrează la realizarea proiectului tehnic de execuție, precum și la obținerea avizelor necesare, această etapă fiind premergătoare execuției rețelei. După finalizarea etapei de proiectare și avizare, estimată la începutul anului 2016, se va trece la execuția rețelei, inclusiv racordarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale", a explicat primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu.

Pe de altă parte, el a mai adăugat că, un alt proiect de interes local pe care-l numește "proiectul meu de suflet" vizează reamenajarea și modernizarea drumurilor din Corbu.

"Modernizarea străzilor din localitate este proiectul meu de suflet. Îmi doresc tare mult acest lucru și nu voi renunța până ce nu văd toate drumurile asfaltate. Unele străzi sunt reabilitate din bani de la bugetul local. Cu toate acestea, am depus și la PNDR cerere pentru drumurile intravilane pentru asfaltări în valoare de un milion de euro. Rămâne de văzut dacă proiectul va fi declarat eligibil. Până atunci, se lucrează în cadrul altui proiect cu bani de la bugetul local. Momentan, în plan intră străzile Culturii, Derelei, Vasile Sassu, Margaretelor, Câmpului, Cabanei și Rozelor. Lucrările au fost începute în luna septembrie, iar termenul de finalizare este de doar cinci luni, respectiv, până la data de 30 ianuarie 2016", a declarat primarul Marian Gălbinașu.

El a adăugat că, în cadrul acestor lucrări s-a studiat și s-au stabilit profilele transversale ale drumurilor pentru asigurarea condițiilor desfășurării unui trafic auto corespunzător necesităților funcționale ale zonei respective. Drept urmare, se vor realiza lucrări de terasamente pentru a realiza casete de lărgire, în vederea asigurării lățimii proiectate. De asemenea,

s-a prevăzut o cantitate de asfalt mai mare, pentru a realiza panta suprafeței carosabile de 2,5%. În plus, pe toate străzile cuprinse în proiect se vor realiza acostamente pietruite. Totodată, pentru asigurarea scurgerii apei, la intrările pe proprietăți se vor realiza podețe din tuburi acoperite cu piatră și beton asfaltic. De asemenea, un sistem asemănător se va realiza și la intersecția cu străzile adiacente.

"Acolo unde amplasamentul permite, se vor realiza trotuare la marginea gardului, din piatră spartă protejată de un strat de beton asfaltic. Trotuarul va fi delimitat de bordura din beton, acolo unde distanța dintre rigolă și gardul proprietății permite acest lucru. Lungimea totală a străzilor reabilitate în ca-drul acestui proiect este de 4.931,38 m, suprafața trotuarelor fiind de 3035,40 mp. Valoarea investiției se ridică la 1.962.935 lei fiind finanțată în totalitate de la bugetul local al comunei Corbu", a mai spus șeful administrației din comuna Corbu, Marian Gălbinașu.

Comentează știrea

Liana
6 decembrie 2015
Operator pc

Castiga bani lucrand acasa! Aceasta este cea mai serioasa oferta pe care o poti intalni! Oferim celor interesati un sistem foarte eficient de rotunjire a veniturilor. Castiga bani lucrand acasa! Metoda de lucru este extrem de simpla! Castiga bani lucrand acasa si bucura-te de tot ce e mai avantajos pentru tine! Cand te hotarasti cu maxima seriozitate sa incepi, cere detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5798 secunde