Primăria Corbu a alocat ajutoare financiare celor loviți de inundații

210
Primăria Corbu a alocat ajutoare financiare celor loviți de inundații - mariangalbinasu2-1445170540.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai comunei Corbu s-au reunit, zilele trecute, în ședință extraordinară, pentru a stabili acordarea unor ajutoare de urgență persoanelor afectate de inundațiile care au avut loc în noaptea de 12 spre 13 octombrie 2015. 


Astfel, au fost deja acordate ajutoare financiare în valoare de 20.000 de lei. Banii au fost distribuiți la 51 de proprietari de imobile, care au fost afectați de inundații, sumele alocate fiind cuprinse între 1.000 și 6.000 de lei, în funcție de pagube.


"Hotărârea Consiliului Local urmează a fi revizuită în măsura în care se vor constata modificări, comisia de evaluare a pagubelor lucrând în continuare până la constatarea integrală a pagubelor. Tabelul prezentat pe site-ul Primăriei Corbu cuprinde locatarii aflați în imobilul afectat, la data producerii calamității, iar ajutorul bănesc se acordă în baza anchetei sociale, proprietarilor acestor imobile, în conformitate cu evidențele fiscale ale primăriei, în baza actelor de proprietate", a transmis primarul comunei Marian Gălbinașu. 


Mai mult, șeful administrației locale din Corbu a solicitat ajutor și de la Prefectura Constanța, printr-o adresă în care, printre altele, i-a solicitat 3.000 de tone de piatră pentru refacerea străzilor, precum și tuburi de azbociment pentru deversarea apelor. 


De asemenea, el a mai cerut și ruperea DJ 226 și crearea unui podeț pentru mărirea capacității de preluare a apelor pluviale și deversarea cantităților de apă provenite în urma ploii torențiale în interiorul și exteriorul localității (zona cale ferată) pentru a deversa în lacul Corbu. În plus, primarul Marian Gălbinașu a transmis raportul de evaluare a pagubelor și Guvernului României pentru a dispune măsurile necesare pentru înlăturarea efectelor inundației. 


Reamintim că, în urma calamității naturale produse în noaptea de 12 spre 13 octombrie 2015, au fost afectate mai multe locuințe, drumuri comunale, DJ226, bunuri ale persoanelor fizice și juridice, precum și culturi agricole. 


Încă de la începerea producerii evenimentului, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Corbu s-a întrunit în regim de urgență și a acționat pentru salvarea de vieți omenești, în locuințele afectate de viitură. Alături de autoritățile locale, au participat echipaje ale ISU Dobrogea, RAJDP Constanța, Jandarmeria Română, locuitori ai comunei. 


Totodată, pentru refacerea infrastructurii și înlăturarea efectelor produse de dezastru, s-a acționat împreună cu celelalte instituții ale statului, abilitate în acest sens. 


În momentul de față, în urma dezastrului, mai multe familii au rămas fără locuințe. Oamenii se adăpostesc pe la rude sau în instituțiile în care reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local Corbu au amenajat spații de locuit provizorii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3099 secunde