Cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară

102
Cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară - rau-1440081043.jpg

Articole recomandate

Hidrologii au emis o nouă avertizare Cod galben de inundații, valabilă în patru bazine hidrografice din sud și pe râurile din Dobrogea. Codul este valabil până vineri după-amiază, anunță Agerpres.



Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 20 august, ora 14.00 - 21 august, ora 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice Călmățui (județele Olt și Teleorman), Teleorman și afluenții mici ai râului Vedea din județele Olt, Argeș și Teleorman, unii afluenți ai Argeșului superior din județele Argeș și Dâmbovița, Neajlov (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea) se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râurile din județul Constanța și în bazinul superior al Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei, Bratia).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Martie 2015
Stire din Actual : Stare de alertă în Argentina
Pagina a fost generata in 2.1566 secunde