Ce amenzi riști dacă îți inunzi vecinii

294
1
Ce amenzi riști dacă îți inunzi vecinii - fotofondceamenzi-1438709487.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care își inundă vecinii vor plăti amenzi de până la 10.000 de lei. Noua Lege a Asociațiilor de Proprietari, propusă spre dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prevede inclusiv sancțiunile

pentru cei care aduc prejudicii celorlalți locatari.

Vor fi introduse amenzi pentru cei care nu execută lucrări de întreținere, reparații sau înlocuire a elementelor de construcții și instalații aflate în proprietate individuală. Amenzile pleacă de la 5.000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei. De asemenea, sunt prevăzute amenzi de la 500 de lei la 3.000 de lei pentru proprietarii care nu vor să-l primească în casă pe președintele asociației, atunci când sunt necesare diferite verificări sau reparații pentru elemente din proprietatea comună. Mai mult decât atât, ar putea plăti amenzi de până la 10.000 de lei cei care modifică aspectul proprietății comune.

Regulament și norme de conduită între vecini

Noua Lege a Asociațiilor de Proprietari impune elaborarea și impunerea unui regulament al condominiului în care să fie cuprinse regulile și condițiile de folosință a părților comune ale blocului. În plus, vor fi incluse și norme de conduită și bună vecinătate pentru proprietari. Președintele asociației este cel care inițiază regulamentul, împreună cu comitetul executiv al asociației de proprietari, după care îl supune spre aprobare adunării generale a asociației de proprietari, evident, cu acordul majorității proprietarilor.

Actul normativ mai impune fondul de rulment obligatoriu. Astfel, toate asociațiile vor trebui să impună o anumită sumă pentru fiecare apartament, ca fond pentru reparații, iar locatarii sunt obligați să o achite.

Comentează știrea

vasilica
5 august 2015
modificare

Modificarile aduse de proprietari cu afectarea starii initiale a structurii si functiiloi initiale a constructiilor locative trebuie sa fie articol forte, principal in legislatia respectivă ! Unele modificari au la baza semnatura unor "experti" ai primariei constantene !

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Martie 2015
Stire din Actual : Stare de alertă în Argentina
Pagina a fost generata in 0.437 secunde