Ce au de câștigat constănțenii afiliați la Uniunea Asociațiilor de Proprietari

399
Ce au de câștigat constănțenii afiliați la Uniunea Asociațiilor de Proprietari - fotofondapelconstanteni-1428340002.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară. Asociațiile de proprietari se plâng permanent că autoritățile locale nu le sprijină, ci chiar le ignoră. Dar, când vine vorba să facă front comun, să ia atitudine și să schimbe situația, toți administratorii și președinții de asociații ridică din umeri și se dau ocupați.

De ani de zile, Uniunea Asociațiilor de Proprietari din Constanța se luptă să schimbe legislația, să o aducă în favoarea cetățeanului, să îndrepte nedreptăți sau să ușureze viața constănțenilor. Însă, de multe ori, nu are nici măcar susținerea tuturor asociațiilor. Tocmai de aceea, UAPC face un apel către toate asociațiile de proprietari să se afilieze și să poată lupta împreună pentru constănțeni.

"Potrivit evidențelor Primăriei Constanța, în tot municipiul sunt înregistrate aproximativ 1.400 de asociații de proprietari. Din acestea, aproximativ 500 sunt afiliate la UAPC, din care plătitoare de cotizații sunt doar 150 de asociații. În consecință, considerăm că se impune creșterea numărului de asociații afiliate și plata de către toate asociațiile afiliate a cotizației simbolice de 50 de bani, de apartament, pe lună", explică președintele UAPC, Florica Ganea.

Încă din anul 2013, Uniunea Asociațiilor de Proprietari a fost recunoscută ca utilitate publică, astfel încât necesitatea afilierii a cât mai multor asociații în cadrul UAPC rezidă din argumente de ordin organizatoric și economic.

"În primul rând, este necesar ca UAPC și asociațiile afiliate să devină o forță ale cărei solicitări referitoare la greutățile din activitatea noastră să fie ascultate de organele administrației locale și centrale, precum și de furnizorii de utilități. În decursul anilor, UAPC a organizat întâlniri ale reprezentanților asociațiilor de proprietari cu reprezentanți ai instituțiilor locale, cum ar fi Prefectura județului Constanța, Primăria municipiului Constanța, organe ale Poliției, organe ale ISU, conducători ai RAJA, RADET, în care au fost dezbătute și clarificate probleme de interes ale asociațiilor de proprietari", adaugă Florica Ganea.

Pe lângă reprezentare în fața autorităților, UAPC acordă consultații și sprijin asociațiilor afiliate, atât în domeniul juridic, cât și financiar, contabil și tehnic.

"Facem un apel către toate asociațiile de proprietari să conștientizeze că afilierea în cadrul UAPC este problema esențială de continuare a activității UAPC și, implicit, a acordării în continuare de îndrumare și sprijin fiecărei asociații. Afilierea este esențială în creșterea gradului de reprezentativitate și de recunoaștere a uniunii și a asociațiilor afiliate ca partener în relațiile cu organele administrației publice locale și centrale, în rezolvarea problemelor care apar în activitățile de administrare a asociațiilor de proprietari. Numai împreună putem să obținem sprijin din partea administrației publice locale în realizarea obiectivelor UAPC, care, în fapt, sunt obiective de sprijinire ale locuitorilor municipiului Constanța", mai spune președintele UAPC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3736 secunde